Borković ušao u istoriju automobilizma: TOTALNA DOMINACIJA, pobede ostvarene na svim trkama šampionata!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ušao je u istoriju srpskog automobilizma kao prvi sportista naše zemlje koji je pobedio na svim trkama u šampionatu pod okriljem Svetske automobilski Federacije (FIA)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Dušan Borković je ostvario pobede na obe trke u okviru poslednjeg, četvrtog trkačkog vikenda TCR šampionata Istočne Evrope.

Borković je tako došao do maksimalnih 200 poena u šampionatu, gde je trijumfovao na svih osam trka, a pritom je imao i sve četiri pol pozicije tokom sva četiri trkača vikenda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Borković je i uoči trkačkog vikenda osvojio titulu šampiona Istočne Evrope, a svoju dominaciju je samo potvrdio tokom ove trke na Hungaroringu u Mađarskoj.

Nakon ubedljivo trijumfa u subotnjoj prvoj trci, Borković je i tokom osme trke sezone bio dominantan u svom Hjundaiju I30n. Pobedio je ispred Čeha Jahima Galaša u Folksvagen Golfu TCR GTI i našeg Milovana Vesnić u Kupri.

Vesnić je u generalnom plasmanu zauzeo drugo mesto sa 84 boda, koliko je imao i trećeplasirani Galaš, ali je Vesnić imao bolji učinak u sezoni i na kraju je došao do druge pozicije na kraju sezone.

Borković je sa maksimalnih 200 bodova napravio odličnu uvertiru pred narednu sezonu u kojoj bi naš najbolji vozač mogao da se vrati u velikom stilu u Svetski automobilski šampionat.

Misterija Habibove žene: Nikada nisu videli njeno lice, ali JEDNA FOTOGRAFIJA pokazuje zašto je to tako!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar