Od parodije do vesti: Arapski komentator nije “zapevao” kada je ugledao navijačicu

Netačne tvrdnje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Preko 60 portala iz regiona, Među kojima je i Objektiv.rs, objavilo je “vest” o ispadu arapskog komentatora koji je navodno počeo da peva usred prenosa utakmice, očaran lepotom navijačice na tribini.

Portal Raskrinkavanje.ba je napravio analizu na osnovu koje je jasno da je u pitanju LAŽNA VEST, i otkrio prave činjenice o pomenutom snimku.

Portal Objektiv.rs je izmenio naslov teksta, kao i sadržaj, tako da na osnovu njega bude jasno o čemu je u stvari reč.

Radi se o snimku koji datira  sa meča Krasnodara i Olimpijakosa iz 2019. godine.

Sulejman An-Anzi je odlučio da napravi parodiju, a u njoj ne prikazuje arapskog komentatora.

Evidentno je da se snimkom manipulisalo po tome što se snimak zumira i pušta nekoliko puta od samog početka.

„FakeNews Tragač“ kontaktirao je An-Anzija, a on im je rekao da “nikada nije bio ‘pravi’ komentator, a ovakvu vrstu humora izabrao je kako bi se razlikovao od drugih komičara”.

Dakle, u pitanju je isečak sa meča od pre dve godine koji je ovaj komičar iskoristio da napravi parodiju koja je uspela da nasmeje mnoge, iako je ostalo nejasno zbog čega se odlučio na baš ovakvu montažu.

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.ba da vest koju smo preneli nije tačna, ogradili smo se i napravili izmene u tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima na grešci. Preduzećemo sve mere opreza da se ovakav propust ne ponovi na našem portalu. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.ba čitajte KLIKOM OVDE!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar