NARODNA MEDICINA

Kako se rešiti ešerihije zauvek na prirodan način?

Antibiotici nisu jedini način da se otarasite ove bakterije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Kako se rešiti ešerihije zauvek
Foto: BO VEISLAND, MI&I / Sciencephoto / Profimedia

Ešerihija je bakterija koja izuzetno često napada urinarni trakt. Veliki broj žena je makar jednom u životu imalo problema sa ovom dosadnom bakterijom. Najveći problem je u tome što se ešerihija vrati kad god malo oslabi imunitet, čim pomislite da ste je se otarasili. Kako se rešiti ešerihije zauvek na prirodan način?

Da, antibiotici jesu delotvorni kod ešerihije, no nije preporučljivo da se antibiotici piju prečesto, što stvara problem ako se ešerihija stalno vraća. Sreća pa se ešerihije možete otarasiti i uz sasvim prirodne proizvode koje neće poremetiti crevnu floru i čitav organizam.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se rešiti ešerihije zauvek?

Ovo su neki prirodni načini koji će vam pomoći da izbacite ešerihiju iz urinarnog trakta. Ova bakterija se već prirodno nalazi u našim crevima i kod žena često dolazi do urinarnog otvora zbog blizine analnog otvora i urinarnog trakta. Zato su infekcije ovakve prirode mnogo ređe kod muškaraca.

Ešerihijom se možete inficirati i putem hrane, najčešće je to nedovoljno dugo kuvano meso, pa se u njemu nalaze žive bakterije, paraziti i drugi mikroorganizmi. Takođe, ako je ova hrana u dodiru sa drugom hranom biće kontaminirana. Zato meso uvek mora da se odvaja od druge hrane.

Foto: Freepik/freepic.diller

Možete se zaraziti i ako pijete mleko koje nije pasterizovano, u njemu se nalaze razne bakterije koje dolaze i kravljeg organizma u mleko.

Treći način je lošom higijenom. Nakon velike ili male nužde je bitno da se dobro operu ruke, ako neka osoba ima infekciju neophodno je da dezinfikuje wc šolju nakon svake upotrebe kako se infekcija ešerihijom ne bi širila.

kako se rešiti ešerihije zauvek
Foto: Freepik/ jcomp

Ovo su načini kako se rešiti ešerihije zauvek:

Ulje divljeg origana za ešerihiju koli

Smatra se da je ulje divljeg origana nekoliko puta jače i delotvornije i od antibiotika. Pomaže i kod ešerihije, kandide, problema sa gljivicama, kod pada imuniteta… spisak je prilično dugačak.

Ovaj prirodni lek sadrži karvakol, što ga čini prilično efikasnim u uklanjanju ove bakterije. Kako se otarasiti ešerihije zauvek? Tako što ćete piti ulje 3 puta dnevno. Sipajte 3 kapi ulja u kašičicu i dodajte malo baznog ulja (malsinovo, suncokretovo, laneno…).

Ulje divljeg origana nuspojave
Foto: Ekaterina Markelova / Alamy / Alamy / Profimedia

Ulje se pije 10 dana i za to vreme verovatno nestati svi vaši simptomi. Nemojte prestajati sa terapijom dok ne prođe punih 10 dana. Terapiju uljem možete ponoviti tek za 3 nedelje.

Ulje divljeg origana – nuspojave za koje morate da znate

Ehinacea čaj

Ehinacea je moćna biljka koja na telo deluje antiupalno. Tako vam može pomoći da se napokon odgovorite na pitanje kako se rešiti ešerihije zauvek. Ešerihija jeste uporna bakterija, ali vi morate biti uporniji.

Čaj od ehinacee jača imunitet u borbi protiv ešerihije. Ova biljka je prirodan antibiotik i poznata je po tome da uspešno čisti limfne ćelije. Hemikalije u ovoj biljci su u stanju da ubiju ili oslabe bakterije.

biljka ehinacea
Foto: pixabay/pixel2013

Ovaj napitak koji je odličan u borbi protiv ešerihije ćete napraviti tako što ćete u 200 mililitra vrele vode staviti jednu kašiku čaja. Ostavite da odstoji pola sata, procedite i čaj je spreman za piće. Pijte čaj 3 puta dnevno. Generalno se preporučuje da pijete što više tečnosti kada imate urinarnu infekciju.

Peršun, kopriva… Prirodni lekovi za UPALU BEŠIKE

Kako se rešiti ešerihije zauvek? Pomažu čaj od uve i soda bikarbona

Čaj koji nije toliko ukusan, ali koji prilično efikasno rešava problem sa ešerihijom. Uva je prirodni diuretik, što znači da će vas terati na malu nuždu više nego što ste navikli. Kada imate ešerihiju bitno je da što više urinirate, jer ćete tako izbaciti više bakterija i pre ćete očistiti svoj organizam.

Soda bikarbona protiv zatvora
Foto/Pexels/Kaboompics

U šolju vrele vode stavite uvin čaj, ostavite da odstoji desetak minuta i nakon toga procedite. Uva neće dobro delovati u kiseloj sredini, te vam zato preporučujemo da 15 minuta pre nego što popijete čaj u čašu vode dodate kašičicu sode i najpre to popijete.

Da li soda bikarbona deluje protiv zatvora?

Uva se pije maksimalno tri puta dnevno i ne preporučuje se trudnicama, dojiljama, ženama koje žele da zatrudne. Takođe, nemojte mešati uvu i brusnicu, koja se, takođe, koristi kao lek za urinarne infekcije. Ovo su sasvim dobri načini kako se rešiti ešerihije na prirodan način.

Savet za kraj: ešerihije ćete se rešiti zauvek ako vam uđe u naviku da dnevno pijete oko 2 litre vode (u zavisnosti od težine), da redovno perete ruke, dobo kuvate meso, održavate svoj imunitet i imate zaštićene seksualne odnose.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar