Umrla kao beskućnik, a na računu imala MILIONČE: Deca u testamentu saznala istinu, a onda se desio obrt

Jedinstveni slučaj šokirao familiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: aw.journal.com printscreen/Facebook printscreen

Kada im je majka Keti Bun (54) iz Astorije u Oregonu preminula, njena deca saznala su za to preko novina.

S majkom nisu bili u kontaktu jer je poslednjih pet godina zbog mentalnog stanja i povremene narkomanije vreme provodila na ulicama. Tamo je i okončala život – na trotoaru napuštene ulice, okružena đubretom.

Sin (27) i ćerka (24) koji su želeli da ostanu anonimni kažu da je posle smrti muža digla ruke od svega i prepustila se najgorim porocima iako ih je prezirala. Posle sahrane, deci je rečeno da u nasledstvu postoji nešto što će ih jako iznenaditi.

Keti Bun preminula je u velikim mukama a nije ni znala da je na računu u banci imala nepoznatih 884.000 dolara, kao i još 105.000 dolara,  novac koji joj je ostavio muž. Nije ni znala da joj je majka ostavila posle smrti ogroman novac. Niko je prosto nije kontaktirao oko toga. Mobilni telefon nije imala, pa nije ni znala da joj je majka otvorila pred smrt račun u banci.

– Ništa mi nije bilo jasno. Nisam ni znao da Keti ima neki novac na računu, niti da ga je moja supruga imala. Jako sam zatečen – rekao je Ketin otac Džek Spitol posle smrti ćerke.

Džek Spitol, otac Keti Bun (oboje na slici), nije ni znao da je ona nasledila novac od majke, Foto: wkyc.com printscreen

On je dodao da su deca pozvana na ostavinsku raspravu. Kad je advokat pročitao testament, oni su zurili u jednu tačku jer im je predočeno da imaju možda pravo na skoro milion dolara.

Tu se dogodio obrt – deca nisu mogla da naslede milion dolara.

Kako Keti Bun nijednog trenutka nije zvanično obaveštena o tome, niti je potpisala bilo kakav papir da preuzima sumu od majke, račun je preuzela banka u dogovoru sa državom Oregon.

– Pokrenuli smo postupak preuzimanja ovlašćenja nad novcem. Ne mogu da kažem imaju li šanse moji unuci da ga dobiju, ali nećemo odustati – rekao je Ketin otac.

Mediji iz Oregona apostrofiraju da je reč o jedinstvenom slučaju da osoba ne zna da je nasledila veliki novac kojim dakle ni ne upravlja, a da posle premine i da ima naslednike koji takođe ne znaju za sumu, niti su ovlašćeni da je preuzmu.

Mariji muž umro na rukama, a potom je otkrila da ju je precrtao u testamentu: Odlukom je zapanjila sve

Izvor: Newyorkpost

Komentari (7)

Ostavi komentar

 1. ZNACI BANKA I “DRZAVA OREGON” SU “OVLASCENIJI” OD KRVNOG SRODSTVA???MA KAKVA DA JE SITUACIJA,I MA KAVA DA JE PROCEDURA???DA SE OVO KOD NAS DESAVA,I DA TI NASLEDNICI,ISLETE NA ULICU SA PAROLAMA U RUKAMA,I DA NEDAJ BOZE!!!INTERVENISE ZAKON…???”…SPECIJALNI IZASLANIK ZA “BALKAN”-CITAJ UPRAVNIK SRBIJE,UPUTIO JE OSTAR PROTEST PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE,PRETECI SANKCIJAMA!!!???UKOLIKO SE NASLEDNICI OVAKO TRETIRAJU!!!…???POSTO SE SVE DESAVA U “AMERIKAMA”,NEMA MESTA SUMNI U “PRAVDU I ZAKON”…??????!!!!CUJ,BANKA I “DRZAVA OREGON”,SU TI KOJI CE “STVAR DOVESTI U RED”…???I NEMA TU “CILE MILE”!!!TERAJTE NAS NA SUD!!!PUSTIMO SIROVE FRAZE NA ZAKONSKIM PAPIRIMA!!!OVDE NEKO “PO ZAKONU”,SEBE STAVLJA ISPRED RODBINE I NAJBLIZIH!!!A PRSTOM NIJE MRDNUO,DA TU JADNU ZENU NEGDE I UDOMI!!!STA SAD HOCE DA NAPLATI “DRZAVA OREGON”???KORISCENJE ASFALTA I TROTOARA???A BANKA DA DOGLAVI ZARADU KOJU JE STEKLA OPTICAJEM-CITAJ-IZDAVANJEM NOVCA NA USLUGU,SA DOBITKOM,JEL…NA KRAJU,KRAJEVA…POLAKO MI POSTAJE I ZAO,STO JEDNOM DAVNO PROCITAH,TU “CUVENU RECENICU”,HWELMUTA SMITA…”SVE JE TO STVAR FORMULACIJE…”…TO NIJE APSOLUTNO NISTA “REVOLUCIONARNO”!…OSIM STO POGADJA U MNOGO “CILJEVA”…I BAS “TA FORMULACIJA”,BICE JACA OD FORMULACIJE “RODBINA I RODBINSKI ODNOSI”….JA STO SE TICE NJIH,NIJEDNOG NE SMATRAM POSTOJECIM!NJIH ZA MENE NEMA!!!CISTO KOMENTARISEM NASTALO STANJE STVARI.NEMA LJURNJE,TO ODAVNO,VISE DECENIJA,NAVODIM:NE POSTOJI “AMERIKA”,NITI “AMERIKE”…”KANADE” I DRUSTVO!!!I UVEK:APSOLUTNO ZNAM!JA TU NISTA NEMOGU DA IZMENIM!!!MOJE UBEDJENJE,TVRDIM!!!NIKO NEMOZE NI DA OBORI!!!…”OTETO P[ROKLETO”,OSTAJE!!!

  Odgovori
 2. Kakav lopovski sistem!!? Sve je smišljeno da mogu mirno da drpaju nograničeno!!! Ne znam kada će ljudi početi da se bude iz sna!??

  Odgovori
 3. Pouka price – ako si sirotinja u mozak, mozes da imas milione na racunu, i dalje ces biti sirotinja i umreti kao sirotinja. Siromastvo je pre svega intelektualna i duhovna kategorija pa tek potom i materijalna.

  Odgovori
 4. Ne treba drzava i banka da uzmu novac, ali tek deca ne treba da ga dobiju. Ostavili su majku da bolesna bude na ulici, bas zato sto su mislili da nema nista i da ce samo da ih kosta. Da se neko od dece drogirao, majka ne bi to uradila. Neka im uzme drzava novac!

  Odgovori

Ostavite komentar