Estetskim tretmanima UNAKAZILA 11 osoba: Oglasilo se tužilaštvo u vezi sa nadrilekarkom Olgicom

Postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustraciaj,Foto: Objektiv.rs/Tamara Gak,Profimedia

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje O. M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivična dela Teško delo protiv zdravlja ljudi i Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, a koja će u roku od 48 časova biti saslušana u prostorijama Prvog OJT.

Postupajući po krivičnoj prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, zatim informaciji Ministarstva zdravlja R. Srbije kao i po prijava oštećenih, u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd – UKP Prvim odeljenjem ( Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala ), Tužilaštvo je izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe je utvrđeno da je u dužem vremenskom periodu osumnjičena u „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br. 8 pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Uhapšena još jedna NADRILEKARKA: Olgica UNAKAZILA muškarce i žene, operisala po Beogradu i Banjaluci

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, dežurni zamenik javnog tužioca će odlučiti da li će protiv osumnjičene O.M. podneti predlog za određivanje pritvora. Takođe u dokaznim radnjama ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar