Kod masera Save nađena LAŽNA DOKUMENTA: Umalo ubio Nikolu (29), pa planirao da POBEGNE s majkom iz Srbije

Sava i njegova majka su se dva meseca skrivali u okolini Sremske Mitrovice, gde su navodno imali više kuća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Aleksandar Jovanović, Privatna arhiva

Sava Knežević (23), maser iz Batajnice, koji se predstavljao kao plastični hirurg i unakazio više ljudi, branio se juče ćutanjem kod tužioca. Kod tužioca je zanemela i njegova majka Danijela Nela Knežević (49), cvećarka iz Batajnice. Oni su u sud dovedeni u dva automobila i mirno ušli u zgradu.

– Uzimajući u obzir njihove odbrane, kao i činjenicu da će tužilaštvo u toku dokaznog postupka u svojstvu svedoka ispitati sedam oštećenih lica, kao i pet zdravstvenih radnika koji su sarađivali sa osumnjičenim S. K., kao i druge svedoke, tužilaštvo je tražilo pritvor. Takođe će pribaviti medicinsku dokumentaciju oštećenih, te će naložiti veštačenje kako bi utvrdilo da li su oštećenima nanete teške telesne povrede ili im je zdravlje teško narušeno – rečeno je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Među svedocima biće pet lekara, od kojih su neki anesteziolozi, koje je lažni hirurg angažovao za komplikovane operacije. Kako saznajemo, oni nisu znali da je Sava prevarant.

NAMLATILI SE PARA

Sava i njegova majka su se dva meseca skrivali u okolini Sremske Mitrovice, gde su navodno imali više kuća. Uhapšeni su u ponedeljak, kada su došli u svoju kuću u Batajnici.

– Sumnja se da su se spremali da pobegnu iz Srbije pošto su kod Save, navodno, pronađena lažna dokumenta Slovenije i Švajcarske. Veruje se da su za bekstvo imali novca, pošto su se tokom držanja divlje ordinacije na Terazijama namlatili para – navodi sagovornik našeg lista.

Saslušani lažni hirurg Sava i njegova majka: Evo kako su se branili, sledi ispitivanje SVEDOKA

U tužilaštvu je potvrđeno i da će nakon svih prikupljenih dokaza naložiti i posebna provera imovine Save i njegove majke koja je stečena bavljenjem ovim nelegalnim poslom, kako bi se utvrdilo i da li ima elemenata i krivičnog dela pranja novca. Tokom 2017, kada je imao svega 19 godina, Knežević je držao predavanja doktorima na klinici „La clinique de Paris” u Tirani. Na internet stranici ove klinike osvanuo je snimak na kom se osumnjičeni hvali vrhunskim tretmanima koje radi. Na jednom od video-snimaka vidi se kako sa iglom u ruci na devojkama vrši estetske tretmane za koje nije obučen.

– Prvi smo u Albaniji koji nudimo tretmane za matične ćelije i regenerativnu medicinu. Govorim o zameni hormona, matičnim ćelijama, estetskoj medicini, ishrani i medicini života – kaže Sava na snimku.

UMALO UBIO ČOVEKA

Lekari beogradskog Urgentnog centra uspeli su 18. maja da spasu život Beograđaninu Nikoli N. (29), kome je iznenada pozlilo posle liposukcije kod Kneževića. Početkom aprila, Nikola je prvobitno otišao na zatezanje kože stomaka kod „dr Save”, ne znajući da je prevarant i da će zbog njegove nestručnosti mesec dana kasnije njegov život visiti o koncu.

Umesto zatezanja stomaka, Knežević mu je nestručno uradio liposukciju. Nikola je dobio infekciju u stomaku, koja je pretila da preraste u sepsu. Spaslo ga je to što je kao zdravstveni radnik na vreme prepoznao opasne simptome i odmah se obratio kolegama u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Piše: D. Ćuruvija

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 26. MAJ

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Anestezilozi nisu znali da je Sava prevarant? Verovatno nisu znsli da rade na crno kod Save, a u drzavnim bolnicams za stalno...

    Odgovori

Ostavite komentar