Ako ga ne koristite na pravom mestu, jedan NADIMAK bi mogao da vam upropasti LJUBAVNI ŽIVOT

Dr Ketrin Harlejn smatra da je sve to posledica detinjstva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: mediablitzimages (uk) Limited/Alamy/Profimedia

Imate li nadimak?

Ili volite da ih dajete drugima?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Možda čak i da tepate.

To ume da bude baš lepo i slatko, osim ukoliko nije u pitanju nadimak koji ste dali polnom organu.

U tom slučaju, to baš i nije dobro.

Dr Ketrin Harlejn je stručnjakinja za seks i smatra da oni koji imaju nadimke za polne organe, zapravo i nisu baš zadovoljni svojim seksualnim životom.

Ona smatra da davanje nadimaka polnim organima ima veze sa detinjstvom.

“To često dolazi od osećaja stida naših roditelja. Takođe, to ima veze sa društvenim i religijskiim pritiskom koji je ukorenjen u mnoge generacije”, kaže dr Harlejn.

Foto: Shutterstock, ilustracija

“Čak su i neki nadimci kojima smo naučeni da nazivamo genitalije smišljeni tako da osećamo stid zbog njih. Ukoliko roditelji nisu razgovarali sa vama o seksu na pozitivan način, to može da ima dugoročan efekat na vaš stav o seksualnosti i zadovoljstvu. Oni su sigurno mislili da rade ono što je najbolje za vas i nisu shvatili da to ima negativan uticaj”, objasnila je.

Takođe dodaje i da je za zdravu vezu ključna komunikacija, tako da “ako crvenite na sam spomen anatomski ispravnih naziva genitalija, kako onda da razgovarate o dubljim seksualnim temama?”.

Foto: Shutterstock

“Izbegavanje ovih razgovora nije dobra opcija. Da biste imali zdravu vezu i bili zadovoljni seksualnim životom, morate da imate slobodu da kažete partneru kako volite da vas dodiruje, na koji način najbolje postižete vrhunac, kao i da pitate šta njemu prija. Na taj način se odvija pozitivan, bezbedan dijalog o seksu između vas”, kaže ona.

“Za zadovoljstvo seksualnim životom jako je važno da možete iskreno i otvoreno da razgovarate sa partnerom”, dodala je doktorka za seks.

Foto: Shutterstock

Takođe kaže da je prihvatljivo da genitalije zovete nekim nadimkom jedino tokom odnosa.

“U tim trenucima je važno da radite ono što vam najviše prija i što vas uzbuđuje, pa ako je to neka reč ili fraza, onda je sasvim u redu. Samo, neka ti nadimci ostanu u spavaćoj sobi”.



Izvor: Objektiv.rs, Krstarica

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar