Povratak legende 70-ih: Opel Manta umesto benzina troši struju (VIDEO)

Originalni agregat zamenjen je elektromotorom jačine 145 KS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Opel

Opel Manta A, jedan od najpoznatijih sportskih modela 70-ih ponovo stupa na scenu, opremljen hi-end tehnologijom i elektromotorom.

Novo ime glasi Manta GSe Elektromod, a doprinosi ambicijama kompanije da smanji količinu štetnih gasova i sačuva prirodu.

Originalni benzinski agregat zamenjen je električnom jedinicom, koja proizvodi 145 KS. Pakovanje baterija (31kWh) garantuje autonomiju do 200 kilometara.

Promene u kabini

Zanimljivo je da nova Manta šalje snagu na zadnju osovinu, čime se izdvaja od ostalih EV na tržištu. Vozač ima na raspolaganju 4-stepeni ručni menjač, ali i opciju automatskog prenosa.

Enterijer je pretrpeo najveće promene. Analogni brojčanici zamenjeni su digitalnim displejem i touchscreen ekranom od 10-inča.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ugrađena su i sportska sedišta, razvijena za model Adam S supermini, dok retro duh osnažuju upravljač i prisustvo ručne kočnice.

Opel nije saopštio da li će Manta GSe Elektromod ući u masovnu (ili ograničenu) proizvodnju, ali će najverovatnije modernizovati i druge klasike iz bogatog kataloga.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar