Kralj nahvalio Zvezdu na sva usta: Rade dobar posao, doveli su gomilu skupih igrača!

On smatra da su svi bivši igrači Partizana dobrodošli

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: fkmacva.com

Fudbalski klub Partizan očekuje vrlo važan prelazni rok. Post od četiri godine bez titule mora da se prekine, ali situacija u klubu nije baš najsrećnija kada su u pitanju finansije.

Takuma Asano je napustio Humsku zbog zaostalih zarada i na taj način uskratio sportski sektor novca kojim bi mogli da raspolažu prilikom dovođenja pojačanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

S druge strane Crvena zvezda će, kako stvari stoje, napraviti jedan od najskupljih timova u Srbiji u poslednjih 30 godina, a koordinator u sportskom sektoru Ivica kralj smatra da nije sve u novcu.

– Kad vidim kako planiraju, očigledno je da finansijski dobro stoje. To su veliki i skupi igrači, ali ruku na srce igrali su Ligu šampiona i dve godine Ligu Evrope, moguće da se uštedelo za takva pojačanja. Na nama je da se bavimo sobom, da ne gledamo u tuđe dvorište. Imamo mi nekih ideja u Partizanu, kako i šta raditi, rekao je Kralj za Kurir i dodao:

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

– Sigurno nismo u mogućnosti da radimo kao Crvena zvezda, da izdvojimo toliko novca za pojačanja, ali ni novac ne mora da bude garant kvaliteta i uspeha. Gledamo koji su igrači koji bi se uklopili u sistem koji Stanojević traži i naravno ambicije su šampionske kao i svake godine. Bez obzira na novac.

On smatra da su svi bivši igrači Partizana dobrodošli.

– Svi koji su bili u Partizanu su interesantni, samo je pitanje kakve ugovore imaju u inostranstvu. To je uglavnom teško izvodljivo, ali bilo je povratnika ranije, pa će ih sigurno biti i u budućnosti. Ima igrača kojima ističu ugovori, ili su pri kraju ugovora, a već su se pokazali kao veliki partizanovci i kao neko ko voli Partizan. Ništa nije isključeno. Sve su to dobri igrači koji su dobrodošli u Partizan.

On je istakao da se neće prodavati najbolji igrači tipa Natho ili Lazar Marković.

– Marković i Natho su praktično sigurni, nikad se ne zna kakva ponuda može da dođe, ali oni su uzdanica Partizana i mislim da će tako i ostati. Analizu i ideje ćemo praviti kad se završi Kup.Partizan će naredne sezone igrati u Ligi konferencija, umesto u Ligi Evrope. Ali to ne mora da bude loša stvar. Naprotiv…

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Partizan će naredne sezone igrati u Ligi konferencija.

– Bilo bi fantastično da kroz Ligu konferencija izborimo drugo mesto za Ligu šampiona. I ove godine je bilo blizu, nek dve pobede su falile, tako nekako. Partizan i sve ostale ekipe imaju priliku da utiču na to, a dva mesta u Ligi šampiona značila bi automatski i manju tenziju i u našoj ligi, kaže Kralj i dodaje:

– Kad imaš dve ekipe u kvalifikacijama za LŠ odmah si mnogo ozbiljniji i kao Savez i kao država i kao klubovi. Bilo bi sjajno da kroz Ligu konferencija napravimo taj korak. To na kraju donosi i prihode, skače vrednost igrača. Finansijski je to isplativo za klubove sa naših prostora, završio je Kralj.

Podrhtava tlo u Humskoj: Vučelić osuo drvlje i kamenje po Takumi Asanu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar