Uhapšena tri člana “Pink pantera”: SRBI PLJAČKALI tokom policijskog časa, ali ovome se nisu nadali

Kako je grad u tom trenutku bio "zaključan", policajci koji su patrolirali čuli su lom stakla i pojurili su prema zlatari

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/bruno neurath-wilson

Trojica srpskih državljana uhapšena su prošlog vikenda u nemačkom gradu Diseldorfu, ubrzo nakon što su opljačkali zlataru “Hrist”.

Nemačka policija je uverena da su uhapšeni Srbi članovi međunarodne pljačkaške bande “Pink Panteri”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako su preneli tamošnji mediji, razbojnici su u subotu oko četiri sata ujutro, u vreme policijskog časa koji je na snazi zbog koronavirusa, isekli rešetke i razbili izlog juvelirnice “Hrist” u Berliner aleji u centru Diseldorfa, prenosi Informer.

– Dvojica srpskih državljana, stari 49 i 31 godinu, upali su u juvelirnicu i iz staklenih vitrina uzeli veliku količinu nakita i skupocenih satova – rekli su iz nemačke policije lokalnim medijima.

Kako je grad u tom trenutku bio “zaključan”, policajci koji su patrolirali čuli su lom stakla i pojurili su prema zlatari.

– Patrola je iznenadila pljačkaše, ali oni su istrčali i seli u “golf”, kojim su počeli da beže. Ubrzo je alarmiran veći broj patrola i blokiran je centar grada. Dva policijska automobila preprečila su put pljačkašima, koji su se “golfom” zabili u njih i tom prilikom povređena su dva policajca. Pljačkaši su pokušali da pobegnu pešice, ali su ubrzo savladani i uhapšeni – objasnio je sagovornik iz nemačke policije i dodao:

– Nakon hapšenja dvojice razbojnika, u hotelu u kom su bili odseli pronađen je i njihov saučesnik (39), koji je takođe uhapšen. Pronađeno je još jedno vozilo koje su ovi pljačkaši koristili i u njemu je pronađen alat za obijanje, ali i nakit koji najverovatnije potiče iz neke ranije pljačke. Istragom će biti utvrđeno da li je uhapšena trojka obila još neku zlataru u Nemačkoj ili su pre toga možda harali u nekoj drugoj zemlji Evropske unije.

Da je Diseldorf postao omiljena lokacija za srpske kriminalce, pokazuje i slučaj od 14. decembra prošle godine, kada su trojica razbojnika iz Srbije “opel vektrom” razbila izlog čuvene juvelirnice švajcarskog proizvođača satova “Brege” i iz nje odneli 41 skupoceni sat i narukvice, ukupne vrednosti 3,3 miliona evra.

Ubrzo je u Srbiji zbog ove pljačke uhapšen juvelir Nebojša Bojović, inače brat od strica Luke Bojovića, koji služi kaznu od 18 godina zatvora u Španiji zbog organizovanog kriminala.

Nebojša Bojović je osumnjičen da je organizator pljačke juvelirnice u Diseldorfu.



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar