Kašćelana su pokušali da ubiju u Novom Sadu: “Kriminalac s pedigreom” se dovodi u vezu i sa smrću Mutavog

Radilo se o kriminalcu s pedigreom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/SAVO PRELEVIC/AFP

Na vođu kavačkog klana Slobodana Kašćelana i njegovog telohranitelja Vladana Vučkovića (40) pokušana je likvidacija 26. juna 2016. godine u Novom Sadu i tada su obojica ranjena u klasičnoj mafijaškoj sačekuši koja im je priređena u širem centru grada.

Na automobil marke “audi A6” cetinjskih tablica, u kome su se nalazili, ispaljeno je 15 hitaca iz automatskog oružja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nekoliko meseci kasnije, policija je objavila da je na Kašćelana pucao Saša Vidović (36) iz Bijeljine. On je zbog drugog ubistva osuđen na 19 godina zatvora u Republici Srpskoj, a polovinom oktobra prošle godine izvršio je samoubistvo u Kazneno – popravnom zavodu u Foči, gde je robijao.

Vidović se u zatvoru nalazio zbog teškog ubistva Miroslava Lazarevića, pripadnika auto-mafije sa Pala, a dovođen je u vezu i sa ubistvom Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog, u Beogradu, koje se dogodilo 13. oktobra 2016. godine.

– Saša Vidović je u Novom Sadu već bio hapšen, a prilikom hapšenja je lakše ranjen kada je na parkingu kod Novosadskog sajma pokušao da ukrade automobil marke ”audi”.

Za njim je tada bila raspisana i Interpolova poternica zbog serije razbojništava i krađa, a ranjen je prilikom rvanja s policajcem koji je pokušao da ga spreči da pobegne s lica mesta. Bio je označen i kao jedan od glavnih ljudi bosanske auto-mafije u Srbiji.

Radilo se o kriminalcu s pedigreom, a u slučaju Kašćelana sigurno je od strane pripadnika rivalskog “škaljarskog klana” bio plaćen da ga ubije – kaže za Informer izvor iz novoosadske policije.

Kašćelan uhapšen u Kotoru u utorak uveče

Podsetimo, policija je u utorak uveče uhapsila u Kotoru navodnog vođu kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana. uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu, koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora. Uz njega uhapšene su još najmanje četiri osobe.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar