SMS PORUKE

Najlepše čestitke za Uskrs pravoslavni 2021 – Hristos vaskrse!

Poželite najmilijma srećan Uskrs na najlepši način uz ove poruke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Čestitke za Uskrs
Foto: Shutterstock

Uskrs je izuzetno bitan hrišćanski praznik, koji se najčešće provodi u krugu porodice u slavljeničkom raspoloženju. Priprema se bogati uskršnji ručak i uskršnja pogača – obroci koji simbolično predstavljaju kraj uskršnjeg posta. Takođe, na ovaj dan se šalju i čestitke za Uskrs, koje se mogu sastojati od tradicionalnog pozdrava “Hristos vaskrse” i otpozdrava “Vaistinu vaskrse”. A možete iskucati i lepe poruke koje su posebno osmišljene za ovu priliku i poslati vašim najbližima.

Ovo su najlepše SMS poruke za Uskrs koje možete slati i na raznim socijalnim mrežama kao što su Vajber ili Fejsbuk.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čestitke za pravoslavni Uskrs 2021. godine

Sasvim je dovoljno da u poruci napišete i samo “Srećan Uskrs”, sve ove čestitke su prihvatljive i najbitnije je da su napisane od srca. No, ove čestitke će imati dodatnu lepotu i sigurno će se dopasti vašim bližnjima.

Nedeljno jutro kad zablista, radosno dočekajte vaskrslog Hrista, jer on pobedi smrt i uvede nas u rajski vrt. Hristos vaskrse!


Neka ti radost uskrsnuća vrati veru u život, neka nestane zlo a prevlada dobro, neka ti ljubav bude oslonac a sreća večni pratilac! Hristos vaskrse!


Neka vas sreća prati i neka u vašem domu uvek vlada mir, ljubav i sloga kao na današnji dan!
Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

Čestitke za uskrs
Foto: Dragomir Radovanovic/Panthermedia/Profimedia

Uskrs nije simbol kraja, već novog početka, iskoristi današnji dan da sve ono loše ostaviš iza sebe da kreneš dalje da se ne osvrćeš, da oprostiš svojim neprijateljima, da pomogneš prijateljima. Neka te Bog blagoslovi i neka ti ovaj dan bude početak jednog srećnijeg perioda.


Neka je hvala Hristu za milost koju nam je ukazao, i neka nas čuva i brani od svakog zla i svake nevolje!
Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!


Uskrs je najlepša molitva, i dar je i blagoslov od Gospoda Boga. Da svako iskreno voli i da u nevolji pomogne bližnjega svoga. Srećan Uskrs, Hristos vaskrse, sreću nam i večni mir dušama donese!

Uz ove čestitke za Uskrs slavite Boga i širite radost oko sebe, dajete ljubav svojim bližnjima. Od samog teksta čestitke je daleko važnije da čestitate od srca i sa ljubavlju, jer upravo je to hrišćanska vrednost.

Neka svako od nas danas u srcu i u životu, pronađe onu iskonsku radost i dobrotu, kojom nas je Hrist obasjao kao suncem i stavio oreol iznad svake glave, da svi vernici njegovo ime slave! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!


Svaki je kraj početak novi, nek ti se ostvare sve želje i snovi. Neka ti od sreće duša zablista srećan ti praznik vaskrsenja Hrista.


U plamenu praznika dok se iskrene želje roje, Bog nek blagoslovi i sačuva tebe i sve tvoje. U tvom domu, zdravlja nek donese, na zdravlje Vaskrs, Hristos vaskrse!


Od Uskršnjih blagih dana da osetiš sreću pravu, a sve loše, bolne stvari da prepustiš zaboravu, da te prati milost Boga i tebe, i svakog tvoga. Srećan Uskrs!

čestitke za Uskrs
Foto: Shutterstock

Čestitku ti šaljem ovu, jer ti doći na ne mogu, i za tvoje zdravlje, sreću ja se molim dragom Bogu, nek ti vera dušu snaži, tugu neka ti ublaži, da ti uvek cveta cveće kao sada u proleće.


Na livadi crkva stara, zvono s zvonom razgovara. Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja. Srećan Uskrs!

Uskrs je vreme mira, prazničnog raspoloženja, ljubavi prema svima. Upravo to i označava simbol Uskrsa – jaje, koji označava ponovno rađanje. Upravo je to razlog za veselje i pomirenje. Ove čestitke za Uskrs pravoslavni baš i pokazuju taj mir i sreću koji Uskrs donosi svim pravoslavnim vernicima.

Sve što želim za sebe i svoje, želim i za sve prijatelje moje, sve nevolje, patnje muke, nek prestanu, nek nestanu. Zdravlje kućom nek vam kruži, nek vas dobra sreća služi. Hristos Vaskrese!


Čestitku ti šaljem ovu, jer ti doći na ne mogu, i za tvoje zdravlje, sreću ja se molim dragom Bogu, nek ti vera dušu snaži, tugu neka ti ublaži, da ti uvek cveta cveće kao sada u proleće.


Tamjan miriše i gori sveća, nek vašu kuću ispuni sreća, a dušu nek ti ispuni vera, primi u srce Hrista spasitelja. Hristos voskrese, radost donese.


Hrist je smrću smrt pobedio, za pravdu se izborio i pokazao da je vera jaka i da se za ljubav treba boriti ljubavlju, a ne mržnjom! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

uskršnja trpeza
Foto: Dragomir Radovanovic/Panthermedia/Profimedia

Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja, naka Gospod u vaselju ispuni vam svaku želju, zdravlja, sreće, blagostanja za gešnike pokajanja. Hristos voskrese!


Neka se pred tobom otvori put, neka vjetar uvijek bude iza tvojih leđa, neka te prati samo ljubav i sreća, i neka ti Bog bude zaštita najveća!

Nek u hramu bića tvoga, Vaskrsli se Gospod javi
Da te štiti, čuva, brani, s puno pažnje i ljubavi. Hristos voskrese!


Na krstu je postradao zarad naših grešnih duša, uzneo se u nebesa i molitve naše sluša, pomoli se u tišini il’se moli na sav glas, pomoli se dragom Bogu u molitvi nađi spas! Srećan Uskrs!

Uskršnje čestitke u stihu

Čestitke za Uskrs 2021. su još lepše u stihu sastavljene u pesničkom zanosu. Možete ih poslati u mejlu, SMS porukom, podeliti na vašem Fejsbuk statusu ili poslati u porukama na socijalnim mrežama.

Neka Vam kuća u veselju blista
i srećno vam vaskresenje Hrista!
Kao praznik životnog začetka, ostale sreće
i napretka! Srećan Uskrs!


Hristos vaskrse, zemlju potrese, tugu odnese, radost donese… Srećan Uskrs svima!


U prolece rano, kad se priroda budi, 
zbog dana jednog srećni su ljudi. 
Na licu se vide znakovi sreće, 
Isus je dašao, napustito nas neće.
Hristos Voskrese!

 

Uskršnja jaja dekoracija
Ekaterina Khachanova/Alamy/Alamy/Profimedia

Dobro jutro vama svima,
što vas u toj kući ima,
da ste veseli, živi, zdravi
da se uvek Vaskrs slavi!
Neka Vam kuća srećom blista
i slavite večno Hrista!
Hristos vaskrse!


Poleteli andjeli poput ptica, 
dotaknuli predivan osmeh tvoga lica, 
nek ti prenesu poruku na krilima belim 
da ti sve najlepse za Uskrs želim
Hristos vaskrse!

Veliki petak je najtužniji dan za svakog hrišćanina, jer je to dan kada je Isus Hrist razapet po naređenju Pontija Pilata na brdu Golgota u Jerusalemu. A zato nedelja predstavlja dan uskrsnuća Sina Božijeg, koje je pored Hristovog rođenja, najbitniji događaj u hrišćanstvu. Čestitke za Uskrs i poruke kojima čestitate drugim vernicima Hristovo vaskrsenje i prenosite tu radost svake godine.

Najlepše stvari neka ti se dese,
uz poruku drevnu Hristos vaskrse!
Neka ti dušu niko nikada ne rani,
i neka su ti srećni uskršnji dani.


Da vam kuća večno u veselju blista i da su vam vaša srca uvek čista,
Srećno vama danas vaskrsenje Hrista!
Srećan Uskrs, nek se kao najradosniji praznik slavi.

Uskršnja jaja
Foto: Shutterstock

Neka Vam kuća u veselju blista
i srećno vam vaskresenje Hrista!
Kao praznik životnog začetka, ostale sreće
i napretka! Srećan Uskrs!


Nek ti radost ne silazi sa lica,
nek ti prija baš svaka sitnica,
svoju staru veru sledi da nam ne izbledi,
neka živi Pravoslavlje, započnimo sada slavlje!
Hristos voskrese!


Nek ti radost ne silazi sa lica,
nek ti prija baš svaka sitnica,
svoju staru veru sledi da nam ne izbledi,
neka živi Pravoslavlje, započnimo sada slavlje!
Hristos voskrese!


Poleteli andjeli poput ptica, 
dotaknuli predivan osmeh tvoga lica, 
nek ti prenesu poruku na krilima belim 
da ti sve najlepse za Uskrs želim! Hristos vaskrse.

Želimo vam da što lepše provedete ovaj praznik, u društvu vaših najmilijih, sa ljubavlju u srcu, sa ukusnom hranom, a pre svega u radosti i miru sa samim sobom i sa drugima – u pravom duhu hrišćanstva. Objektiv vam želi srećan Vaskrs! Hristos vaskrse!

Ako su vam se dopale ovi SMS-ovi, pogledajte koje su najlepše poruke koje možete poslati dragim ljudima za dobro jutro klikom na OVAJ link.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar