Bliži nam se Uskrs, a samim tim i farbanje jaja.
Bliži nam se Uskrs i omiljena aktivnost tog praznika – farbanje jaja, a ono što je bitno jeste da znate kako pravilno da obavite kupovinu i pripremu, odnosno, farbanje.
Dajemo vam nekoliko bitnih smernica:
– Jaja treba da budu čista i neoštećena
– Najbolje je da ih kuvate 12 minuta od trenutka ključanja
– Ako ne farbate jaja prirodno (namirnicama), kad kupujete boje u kesicama, uzimajte one koje su označene kao prehrambene boje
– Sirova jaja su potencijalan izvor salmonele, pa se savetuje da ih pre kuvanja i ukrašavanja operete mlakom vodom
– Ofarbajte onoliko jaja koliko ste sigurni da će se pojesti kako ih ne biste posle bacali
– Jaja koja su ofarbana, neoljuštena i bez oštećene ljuske, a stoje nekoliko sati na sobnoj temperaturi ili su nekoliko puta vađena iz frižidera, trebalo bi da pojedete u roku od jednog do dva dana
Naravno, ne zaboravite da pri kupovini, kako ostalih namirnica, pa tako i jaja, držite rastojanje od ostalih koji su zajedno sa vama u prodavnici.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije – Objektiv.rs
BRZO I JEFTINO: Lazanje sa krompirom postaće vaše novo omiljeno jelo
ČAS GORDONA REMZIJA: Napravite tiramisu za samo 30 sekundi! (VIDEO)
Komentari (0)