Hrvatski naučnik otkrio kolike su ŠANSE da obolite od koronavirusa: Pogledajte detaljnu računicu! (FOTO)

Njegova objava je počela masovno da se deli na ovoj društvenoj mreži

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/Kim Hyun-tae/Yonhap via AP

Jedan od najuglednijih hrvatskih načnika, molekularni biolog Igor Štagljar koji radi na Univerzitetu u Torontu objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk status o koronavirusu u kojem objašnjava koliko je zapravo ta bolest opasna i kolika je mogućnost zaraze.

Objava je počela masovno da se deli na ovoj društvenoj mreži.

MAPA ŠIRENJA KORONAVIRUSA: Pratite nove slučajeve oboljevanja i smrti iz sata u sat! (VIDEO)

Naime, on je matematičkom računicom utvrdio da je u žarištu koronavirusa, kineskom gradu Vuhanu, zaraženo 0,7 odsto stanovništva, što znači da 99,3 odsto nema virus.

Što se tiče smrtnosti virusa, Štagljar navodi da ukoliko ste stariji od 80 godina, a zaraženi, šansa da umrete je 14,8 odsto.

Ako ste stari između 50-60 godina, šanse su 1,3 odsto, dok je za mlađe od 40 šansa svega 0,2 odsto.

Detaljnu računicu pogledajte ispod:

Podsetimo, ajnoviji podaci otkrivaju da u Srbiji nema obolelih od koronavirusa u Srbiji. Ovo je objavljeno na sajtu COVID19.rs, podsajtu Ministarstva zdravlja, koje će svakog dana u 8 i 18 sati objavljivati aktuelne podatke o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji.

“Do 26. februara 2020. godine u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 16 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja (boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva). Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi koronavirus”, navodi se na sajtu COVID19.rs.

Takođe, navodi se i da su danas, 27. februara do 8 časova, testirani uzorci još četiri osobe koji su takođe bili negativni na novi koronavirus.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar