Traljavo sproveden plan bivšeg šefa OEBS: Ima tragova da je OVK uzimao organe žrtava uz Vokerovo znanje

Vilijam Voker znao je i za zločine koji su albanski teroristi počinili u Klečkoj nad srpskim stanovništvom, a u njegovo vreme vršena je i trgovina organima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA PHOTO/ ANJA NIEDRINGHAUS/nie-hh

Dok su presvlačili leševe, scenaristi „masakra u Račku” zaboravili su da im skinu vojničke čizme i identičan donji veš, kao i da prikupe čaure, municiju, oružje i ostatke odeće u rovovima i rupama iz kojih su oni prethodno izveli napad na srpsku policiju. Traljavo su sproveli plan bivšeg šefa OEBS Vilijama Vokera da ih prikažu kao ubijene civile, priča član tima za obdukciju leševa terorista OVK iz Račka Budimir Gudžić. Inače, upravo je „slučaj Račak” poslužio kao okidač za NATO bombardovanje 1999. godine.

– Zamislite da je nekoliko njih bilo presvučeno u civilnu odeću, ali je organizator te „farse” zaboravio da sa leševa skine potkošulje, donji veš, čarape i vojničke čizme jer se ispostavilo da su ti „civili” imali svi do jednog isti veš, iste čarape, iste potkošulje i bili su u vojničkim čizmama – navodi Gudžić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

VOKER ZNAO ZA KLEČKU

Na osnovu brojnih dokaza do kojih je došao radeći na ekshumacijama, Gudžić kaže da je Voker znao i za zločin koji su albanski teroristi počinili u Klečki, te da su tela žrtava spaljivali, odbacivali u jame ili rudarska okna. On je izjavio za Srnu da ima tragova da je u vreme Vokera vršena trgovina organima, kao i uzimanje organa žrtava koje su, uz Vokerovo znanje, teroristi kidnapovali.

Svi leševi terorista iz Račka su u pratnji „Vokerovih verifikatora” prebačeni u Prištinu, u kapelu u krugu Kliničko-bolničkog centra, koja je odmah zapečaćena kako bi se sprečio bilo kakav pokušaj Albanaca da uz pomoć verifikatora tela izvuku i sastave „kockice scenarija” u kome je trebalo da stoji: „U  Račku je počinjen masakr nad civilnim stanovništvom”, navodi Gudžić.

– Odmah po dovoženju leševa, u krugu bolnice i u mrtvačnici su se pojavili verifikatori koji su pokušavali da nas ubede da mi ne radimo obdukciju, ali je vođa našeg tima, doktor Saša Dobričanin bio odlučan u stavu da obdukciju ne može raditi bilo ko drugi bez prisustva srpskih stručnjaka – naglašava Gudžić.

Pozvani su eksperti sudske medicine Duško Dunjić, Miloš Tasić, Vujadin Otašević i Zoran Stanković, koji su istog dana doputovali u Prištinu i već sutradan je započeo proces obdukcije, uz učešće dvojice stručnjaka iz Belorusije.

Pošto su finski „stručnjaci” stigli, odmah je urađena obdukcija prvih 10 leševa i nepobitno je utvrđeno da su svi do jednog ubijeni iz vatrenog oružja iz veće udaljenosti i da među leševima nije bilo civilnih žrtava.

On navodi i da je srpski tim, u pratnji verifikatora, u četiri navrata nastojao da tela preda u Račku vođi sela, izvesnom Sadiku Mujoti, ali je u sva četiri pokušaja stizao neko od verifikatora, tražeći od Mujote da ne preuzima tela dok finski “stručnjaci” ne završe sa zapisnikom.

– Saznali smo da su verifikatori pod neposrednom kontrolom Vokera, zajedno sa preživelima iz terorističke bande, tela skupili i prebacili u džamiju, ali su zaboravili da prikupe čaure, municiju, oružje i nisu vodili računa da pokupe ostatke odeće koja je tokom uviđaja pronađena u rovovima i rupama iz kojih su izveli napad na srpsku policiju – iznosi saznanja Gudžić.

SKUPLJALI KOSTI PO BRDIMA

Danica Marinković, tadašnji šef istražne ekipe Okružnog suda u Prištini i prva koja je stigla u Račak kako bi obavila uviđaj, u izjavi za Objektiv kaže da je sa Gudžićem bila na terenu, ali da on zna više detalja pošto je vršio obdukciju.

– Buda i ja smo zajedno skupljali kosti po brdima. Ono što mogu da posvedočim, a što sam videla svojim očima, to je da su leševi imali donji deo sivkasti, vojni kaiš i videla sam na njima vojničke čizme. Sve je bila čista prevara koja je služila kao izgovor da se napadne Srbija. Ništa se nije desilo tako kako je Voker rekao. Sve je to bio njegov unapred smišljen plan, uz podršku zapadnih sila. Ideja je bila da se Račak predstavi kao masakr nad nedužnim civilima i da to posluži kao inicijalna kapisla za bombardovanje – zaključuje Marinkovićeva.

Piše: MARIJA R. ILIĆ

OVU I OSTALE ZANIMLJIVE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 9. APRIL

Foto: Objektiv.rs


Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar