Bruka na času: Profesorka zadala učenicima da napišu OVAKAV sastav – roditelji van sebe od besa

Znala je da može da uzburka strasti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Juraj Varga

“Zamislite da ste robovi na plantaži u Misisipiju. Napišite pismo u kojem ćete porodicu informisati kakav život vodite i kako se zbog svega osećate u sebi. Možete da napišete i kako ste iz rodne Afrike dospeli u SAD i kako vas vlasnici tretiraju. Napišite najmanje tri pasusa o tome”.

Ovako je glasio zadatak koji su učenici osmog razreda Pervis škole u Misisipiju dobili da rade. Zadatak koji je podigao mnogo prašine.

Zbunjeni učenici prionuli su na posao uživevši se u ulogu robova od pre dva veka, iako im sve ovo nije nimalo prijalo. Kada su došli kući, skoro svi su ispričali roditeljima šta su morali da rade u školi, te je već narednog jutra nastala pobuna.

Besni roditelji dolazili su u školu kako bi izražavali nezadovoljstvo idejom profesorke, koju je potom podržala i direktorka škole Pervis.

Ipak, priča je otišla isuviše daleko, pa su iste večeri i svi mediji u Misisipiju izveštavali o zadatku na času. Zbog svega je direktorka morala da se javno izvini uz napomenu da je profesorka samo želela da od učenika vidi koliko oni danas mogu da iz svoje perspektive razumeju situaciju i osećanja ljudi od pre dva veka.

Profesorka bila predugo sama, pa iskoristila đaka: Na sudu je zapanjili odlukom, pa je uradila OVO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar