Udvostručen broj ZARAŽENE DECE u Beogradu: Načelnica Dečije klinike iznela ALARMANTNE podatke za Objektiv

Načelnica Dečje klinike u KBC „Dragiša Mišović” prof. dr Olivera Ostojić navodi za Objektiv da je udvostručen broj primljene dece u ovu zdravstvenu ustanovu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Korona brojke nastavljaju da rastu neverovatnom brzinom uprkos epidemiološkim merama Kriznog štaba koje su trenutno na snazi. Najviše zabrinjava podatak da među obolelima od koronavirusa ima sve više dece. Načelnica Dečje klinike u KBC „Dragiša Mišović” prof. dr Olivera Ostojić navodi za Objektiv da je udvostručen broj primljene dece u ovu zdravstvenu ustanovu.

– Situacija je gusta, ali ne smemo dizati paniku. Imamo puno pozitivne dece i u ambulanti. Broj se i dalje uvećava, trenutno je primljeno njih 24 različite starosne dobi, ali najviše su tinejdžeri zaraženi koronavirusom – ističe dr Ostojić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

MALIŠANI IMAJU SREDNJE TEŠKU KLINIČKU SLIKU

Načelnica Dečje klinike dalje objašnjava da hospitalizovani mališani uglavnom imaju srednje tešku kliničku sliku. – Nije ništa alarmantno jer su oni dobrog opšteg stanja. Simptomi koji ih prate su uglavnom povišena temperatura koja traje više dana, glavobolja i malaksalost. Onda se javlja kašalj, suv pa nadražajan, a kada im snimimo pluća, vidimo da je u pitanju upala – ističe naša sagovornica i dodaje da je ambulanta KBC „Dragiša Mišović” primila dosta dece koja imaju proliv od nekoliko dana.

SVE VEĆI BROJ HOSPITALIZOVANIH BEBA

Prema rečima dr Ostojić, u Dečju bolnicu primljen je veliki broj beba starosti do mesec dana, međutim, kako navodi, nijedna od njih nije bila životno ugrožena. – Dve bebe od 10 i 13 dana su prebačene na Institut za majku i dete.

Ostatak ove priče pročitajte u vikend izdanju štampanog Objektiva

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar