Đilas se izgubio u sopstvenim LAŽIMA: Ovi DATUMI su dokaz da je pokušao da prevari javnost (FOTO)

Naš portal je ranije otkrio da je kapital njegove firme u Cugu narastao na neverovatnih 5 miliona evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas upao je u vrtlog sopstvenih laži. Sve je krenulo od otkrića Objektiva kada smo objavili dokaze o sumnjivim transakcijama i poslovnim potezima Đilasovih firmi.

Kako je Objektiv pisao, 2014. godine Đilas je osnovao Multikom Open AG u švajcarskom gradu Cug. I to ne bi bilo ništa čudno da Cug ne važi za najveći poreski raj u Švajcarskoj, gde su najsigurniji sefovi ovoga sveta i gde ima više registrovanih firmi nego što ima stanovnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naš portal je ranije otkrio da je kapital njegove firme u Cugu narastao na neverovatnih 5 miliona evra.

Istog datuma, 10.02. ove godina, nakon našeg pisanja, Dragan Đilas je na svom Tviter nalogu, na veoma ciničan način demantovao ove navode rečima:

– Na novu seriju laži kako sam otvorio firmu u Švajcarskoj da bih izbegao plaćanje poreza, odgovaram ovako – napisao je Đilas upućujući na “prigodnu” fotografiju.

Foto: Printscreen

Ipak, 15. marta, dakle nesto više od mesec dana pošto je tvrdio da u Švajcarkoj nema račune, Đilas je “obrnuo ploču” i priznao da ima 5 miliona evra u pomenutoj zemlji, a između ostalih, to priznanje su preneli i mediji koji se nalaze pod njegovom uređivačkom politikom.

Foto: Printscreen

– On je rekao da ni u Švajcarskoj nema nikakav privatni račun, ali da tamo postoji kompanija, koju je osnovala njegova kompanija iz Beograda, i legalno posluje već sedam godina – glasi priznanje Dragana Đilasa.

Trenutno traje saga o računima na Mauricijusu, koji je takođe poznat kao poreski raj, ali i o računima u Hongkongu i još 15 zemalja koje će tek doći na red. Za sada se Đilas grčevito bori da prikrije sav novac građana Srbije koji je izneo iz zemlje, a da li će opet proći mesec dana do njegovog priznanja kao što se dogodilo sa Švajcarskom ili više, ostaje nam da vidimo.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar