Zasluženo: Spomen-ploča Nikoli Karaklajiću na Zidu slavnih

Kanjevac: Ono što je za pozorište bila Mira Trailović, a za književnosti Borislav Mihajlović Mihiz, za radio je bio Karaklajić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

U zgradi Radio Beograda danas su se okupili neki od najvećih doajena rok kulture sa ovih prostora gde su prisustvovali postavljanju spomen-ploče Nikole Karaklajića na Zid slavnih.

Petar Peca Popović, rok kritičar, svečano je otkrio ploču i podsetio da se 12 godina nakon Karaklajićeve smrti, a na dan njegovog rođenja prvi put organizuje komemorativni skup.

“Takve ljude ne smemo zaboraviti, jer bez njih ne bi bilo nas. Nažalost, u deficitu smo s takvim ljudima jer je on pomagao pupoljcima da se rascvetaju, a mi živimo u vremenu kada se oni na vreme saseku”, zaključio je Popović.

Neobične INSTALACIJE od kojih će vam se ZAVRTETI u glavi (FOTO)

Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2, kazao je da ono što je za pozorište bila Mira Trailović, a za književnosti Borislav Mihajlović Mihiz, za radio bio Karaklajić.

“Bio je epicenter za rokenrol. Donosio je svet nama, ali ono što je još važnije vodio je najtalentovanije naše ljude u svet. Bio je rok prvoborac, otac srpskog rokenrola”, kazao je Kanjevac.

Kompozitor Zoran Simjanović takođe je bio neko na čiji bend “Siluete” je Karaklajić imao velikog uticaja: “Nikola je bio je rok prvoborac. Mi smo bili klinci koji su morali da u devet i pet čujemo njegovu emisiju, jer je to bio jedini način da se upoznamo sa rok scenom u svetu”, ispričao je Simjanović.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar