Srbi i Crnogorci pohapšeni u Podgorici: Maskirani u građevince spremili SNAJPER i vrebali vođu ŠKALJARACA

Šaković je početkom septembra 2017. godine već preživeo jedan pokušaj ubistva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Više državljana Crne Gore i Srbije uhapšeno je zbog sumnje da su pripremali likvidaciju jednog od šefova škaljarskog kriminalnog klana Milića Minje Šakovića, saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

Prema informacijama iz Uprave policije osumnjičeni su lišeni slobode u blizini kuće Šakovića u podgoričkom naselju Zagorič.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Policijski inspektori nekoliko dana pratili su tu grupu prethodno dobivši informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana – rekao je izvor iz istrage.

Policajci su, prema njegovim rečima, kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa.

– Pripadnici te ekipe predstavili su se kao građevinski radnici – dodao je izvor iz istrage.

Policajci su navodno pronašli štek stanove, oružje, kriptovane telefone…

– Policajci su pronašli i stan iz kojeg je nadziran Šaković – saopšteno je podgoričkom listu.

Šaković se u policijskoj evidenciji vodi kao šef podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana. Početkom septembra 2017. godine je ranjen, a u tom oružanom napadu ubijen je njegov prijatelj Ivan Nedović. Šaković je tada preživeo zahvaljujući bratu Marku koji se prema nezvaničnim informacijama bacio preko njega i oborio ga na pod.

Crnogorska policija Foto/Youtube printscreen/tvk3

Njih dvojica odležala su kaznu zbog ubistva sugrađanina Miroja Baošića 2005. godine. Taj Podgoričanin ubijen je iz automatske puške. Tome su prethodili njihovi brojni međusobni vatreni obračuni.

Milić Šaković je i 2012. godine osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Nedavno je ostao bez blindiranog “audija” koji je pokušao da proda. Lažni kupci su mu ga ukrali sredinom decembra prošle godine i umesto nekoliko desetina hiljada evra ostavili mu falsifikovani pasoš.

Taj slučaj je u rukama SDT-a zbog sumnje da su Šakovića i tada nameravali da ubiju.



Izvor: Vijesti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar