Španci, vi ste naša braća: Poznato je kako će “Crvena furija” dočekati tzv. Kosovo – svaka čast!

Takođe, organizatori utakmice i komentatori u prenosu neće smeti da govore da Španija igra protiv Kosova, nego protiv ekipe s teritorije južne srpske pokrajine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE

Fudbalska reprezentacija Španije 31. marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru dočekuje tzv. Kosovo. Pošto ova zemlja ne priznaje nezavisnost Kosova od Srbije (naravno, iz sebičnih razloga, jer ima isti problem sa Katalonijom), za ovu utakmicu su spremili posenba pravila koja će gost morati da ispoštuje.

Naime, “Marka” navodi da je Ministarstvo inostranih poslova Španije odredilo da tzv. Kosovo ne sme da ima tretman suverene države.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, organizatori utakmice i komentatori u prenosu neće smeti da govore da Španija igra protiv Kosova, nego protiv ekipe s teritorije južne srpske pokrajine. Zastava tzv. Kosova ne sme da se prikazuje uz špansku, a himna neće biti navedena kao nacionalna, nego kao muzika koja predstavlja ovu teritoriju.

Fudbalski savez Španije ni na koji način ne sme da ističe da igra protiv suverene države, što je jako važno. Marka navodi i da ovo neće biti prvi slučaj u Španiji da se dešava tako nešto. Tokom Mondijala 1982. u Španiji, predstavnici argentinskih medija nisu smeli da govore Engleska na utakmici Nemačke i Engleske, zbog Foklandskog rata koji je okončan u junu te godine.

Podsetimo, u grupi B se pored Španije nalaze tzv. Kosovo, Švedska, Grčka i Gruzija. Samo su Šveđani priznali nezavisnost naše južne pokrajine.

Ako Partizan ne plati, ostaje bez ponajboljeg igrača: Crno-beli do juna moraju da “pljunu” 450.000 evra!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar