Konkurs za bespovratna sredstva: Ako ste jedan od njih, odmah se prijavite, možete DOBITI ogroman NOVAC!

Pojedinačno dodeljuje se do 80.000 evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u okviru Programa ranog razvoja i Programa saradnje nauke i privrede.

Javni poziv je otvoren do 29. aprila, a prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i industrijskog sektora se podnose putem portala FID, navedeno je u saopštenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ukupno šest miliona evra za sprovođenje javnog poziva obezbeđeno je iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Program ranog razvoja namenjen je mladim preduzećima koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu, pojedinačno po projektu dodeljuje se do 80.000 evra, a FID finansira maksimalno 70 odsto opravdanih troškova projekta.

Kroz Program saradnje nauke i privrede dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 evra po projektu konzorcijuma koji je sačinjen od najmanje jednog privatnog mikro, malog ili srednjeg preduzeća osnovanog u Srbiji i jedne javne naučno-istraživačke organizacije u većinskom državnom vlasništvu, akreditovane u Srbiji.

Srbi “poludeli” za ovim KUĆAMA: Cena kvadrata od 180 EVRA, Objektiv otkriva sve detalje

Uz ove poslove će vam novčanik uvek biti PUN: Pogledajte 10 zanimanja BUDUĆNOSTI

Podrška omogućava konzorcijumima da realizuju zajedničke projekte kako bi stvorili proizvode, usluge, tehnologije i tehnološke procese visoke vrednosti kroz primenjeno istraživanje i razvoj, navedeno je u saopštenju, a FID pokriva 70 odsto troškova projekata mikro i malih, odnsno 60 odsto troškova projekata srednjih preduzeća.Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar