LISTA

Uz ove poslove će vam novčanik uvek biti PUN: Pogledajte 10 zanimanja BUDUĆNOSTI

U narednih deset godina će biti najprofitabilniji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Pandemija koronavirusa je promenila perspektivu zarade mnogim poslovima za veoma kratko vreme, a svetski poslovni stručnjaci predviđaju veliki preokret u zaradama odeređenih zanimanja.

Stručnjaci su sproveli računicu koji će poslovi u narednih deset godina biti najprofitabilniji, a istraživanja su urađena uz pomoć podataka i projekcija američkog ministarstva rada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na prvom mestu poslova pred kojima je blistava budućnost je zanimanje medicinska sestra, na drugom mestu je programer mobilnih aplikacija, dok sledeća tri popunjavaju operativni i finansijski menadžeri, te analitičar menadžmenta.

Među prvih deset mesta ove liste su i analitičari istraživanja tržišta i marketinški stručnjaci, poslovođe medicinskih i zdravstvenih usluga, doktori, menadžeri informatičkih sistema, te računovođe i revizori.

Mladi sve više hrle na srpska SELA: Imaju dobre IDEJE za biznis, a dolaze i iz inostranstva 

Svetski stručnjaci tvrde da će zanimanje budućnosti biti analitičar podataka. Razne liste sa poslovima budućnosti izlaze nam svakodnevno, a u njima često budu i zanimanja za koja nismo čuli do sada, poput analitičara IT bezbednosti.

Pred decom i roditeljima su mora različitih stvari i usmerenje ka nekom zanimanju traje duže nego ranije, i menja se skoro svakodnevno.

Foto: Pixabay

POTREBNE VEŠTINE ZA BUDUĆNOST

Naučni komitet svetskog foruma proizvodnje WMF-a sastavio je listu najpotrebnijih veština i znanja u budućnosti, među kojima su digitalna pismenost, efikasna komunikacija sa ljudima i robotima kroz različite platforme i tehnologije, kao i svesti o sajber-sigurnosti.

Pogledajte listu zanimanja budućnosti:

– medicinska sestra
– programer mobilnih aplikacija
– operativni i finansijski menadžeri
 -analitičar menadžmenta
 -analitičari istraživanja tržišta
 -marketinški stručnjaci
 -poslovođe medicinskih i zdravstvenih usluga
– doktori
 -menadžeri informatičkih sistema
 -računovođe i revizori



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ako će im opravljati automobile,kućne instalacije i uredjaje.Ko će ih prevoziti u avio saobraćaju,ko će im obezbediti pun stomak,jer kada je čovek gladan džaba ti i mode i kompjutera i filmova,a kada je sit a nema poslova koje ste nabrojali mozda se okrene naučnom radu,nečemu što će anulirati brzu zaradu kao što je ova koju navodite u tekstu.Jadan je onaj kome drugi nameće zanimanje.............

    Odgovori

Ostavite komentar