Zakoračite unutar čuvene Van Gogove slike: Doživite terasu kafane u noći (VIDEO)

Neobičan prikaz čuvenog dela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Randall Holl

“Terasa kafane u noći” je jedna od najpoznatijih slika Vinsenta van Goga, kao i jedno od najpoznatijih dela impresionizma. Sada možete da ga doživite na potpuno drugačiji način.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slika je nastala 1888. godine. Van Gog je naslikao kafansku terasu u Arlesu u Francuskoj sredinom septembra te godine. Prvi put je izložena tek 1891. godine i odmah je očarala ljubitelje umetnosti.

Stopama Van Goga: Sami možete da naslikate “Zvezdanu noć” (VIDEO)

Sada su mladi umetnici odlučili da iskoriste moderne tehnologije kako bi pomogli publici da na potpuno nov način doživi čuvenu sliku velikog holandskog slikara.

Randal Hol je u svom video snimku prikazao kako bi slika izgledala kada bi imala tri dimenzije, omogućava posmatraču da zakorači u sliku. Ljubitelji umetnosti mogu da otkriju to kako je sedeti na čuvenoj terasi sa ljudima sa slike.

Jutjuberi iza naloga “Sketchup architect” su izabrali da urade nešto drugačije. U svom snimku su prikazali kako bi izgledala cela ulica, ali i unutar taverne koju vidimo na slici. Čak možemo da vidimo i ljude koji se kreću ili ispijaju svoja pića.

Otkrivena lokacija sa važne Van Gogove slike: Znamo kako je čuveni umetnik proveo svoj poslednji dan



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar