Stopama Van Goga: Sami možete da naslikate “Zvezdanu noć” (VIDEO)

Odlično i za početnike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/makoccino

“Zvezdana noć” je najpopularnija slika na svetu, a delo je jednog od najvećih slikara svih vremena – Vinsenta van Goga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Slika je postala izuzetno cenjena u pop kulturi, a u umetničkim krugovima je cenjena zbog neobičnih poteza četkicom i postizanja gotovo žive slike neba nad južnom Francuskom. Međutim, pored svoje lepote slika fascinira i svojom kompleksnošću.

Tragična priča genijalnog umetnika: Van Gog je sebi odsekao uvo zbog – pisma?

Ispostavilo se da je Van Gog bio daleko ispred svog vremena. On je pre više od 100 godina uspeo da naslika astrofizički fenomen koji i danas zbunjuje naučnike. – zvezdanu turbulenciju. Reč je o slabo istraženoj pojavi, kojom se naučnici ozbiljnije bave tek tokom poslednjih par godina.

Međutim, zahvaljujući talentovanim umetnicima i Jutjuberima svako može da se zabavi i naslika svoju malu repliku čuvene “Zvezdane noći”. Iznenađujuće je koliko je to jednostavan i zanimljiv proces, čak i za potpuno početnike. Tako možete da se zabavite tokom vikenda. Za slikanje možete da koristite najobičnije vodene boje, ili tempere i samo se uverite da imate dovoljno žute i plave boje.

Budućnost umetnosti? Zakoračite u najlepše slike velikih umetnika (VIDEO)

Prvo običnom olovkom skicirajte najznačajnije delove slike. Ukoliko vam je previše teško to da uradite, potražite na internetu frazu “Starry night stencils” i preslikajte oblike. Koristeći belu boju u napred pripremite različite nijanse plave i žute boje. Zatim, koristeći Van Gogove zanimljive i jednostavne kratke pokrete četkice igrajte se sa bojama. Nema potrebe za naročitom preciznošću. Ubrzo ćete imati sopstvenu verziju jedne od najvoljenijih slika na svetu.

Ovo je detaljni tutorijal:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar