LJUBAVNI SAVETI

Kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama

Šta pokazuje da on nema nameru da se obaveže u vezi?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama
Foto: freepik/master1305

U vezi ste u kojoj sumnjate da se on igra sa vama i da o vašem odnosu ne misli ozbiljno. Postoje prilično jasni znaci koji će vam to pokazati ako obratite malo pažnje. Najpre treba same da osvestite da li on smatra da je to između vas samo prolazna stvar, a onda nešto treba da učinite po tom pitanju. Šta uraditi kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama?

U načelu, imate dva izbora. Jedan je da izađete iz veze gde muškarac ne želi da se trudi oko vas i izgradi kvalitetnu i stabilnu vezu nego pribegava lažima, manipulacijama i igrama – ozbiljno razmislite o toj opciji.

Druga je da mu date šansu tako što ćete mu pokazati da nije centar vašeg sveta, da imate samopoštovanje i da možete bez njega i da se nadate da će promeniti ponašanje prema vama. Najpre, hajde da se pozabavimo time kako da znate da li se muškarac uopšte igra sa vama.

Znaci da ne želi ozbiljnu vezu

Kada muškarci ne žele ozbiljnu vezu i kada su sa vama samo zbog seksa, to se može lako primetiti. Ako vam je uopšte i palo na pamet da vas ne tretira kako bi ste želele, vrlo je verovatno da ste u pravu. No, ovo su neki osnovni pokazatelji da on ne želi da se obaveže.

Foto: Shutterstock

Ne želi da upozna vaše prijatelje, niti da vi upoznate njegove

Već ste neko vreme zajedno, ali on nikako da vas upozna sa svojim društvom. Pre će da izabere da izađe sa drugarima, nego sa vama i nikad se ne seti da vas pozove da svi izađete zajedno.

Loš je znak ako primetite da vas zove tek kad su svi njegovi drugi planovi otkazani, odnosno, kad mu je dosadno i ne zna šta bi drugo radio. Takođe, kao nema ni najmanju želju da upozna vaše prijatelje, ako stalno odlaže susret sa njima iz neopravdanih razloga, onda to govori da, zapravo, ne želi da upozna ni vas i da ne želi da se zadržava u vezi sa vama.

Kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama
Foto: Freepik/rawpixel.com

Kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama, onda će uvideti da mora da se obaveže ako želi da vas zadrži u svom životu. Prvi i veoma bitan korak ka tome je da upozna vaše drugarice.

Drugačije se ponaša kada ste zajedno u javnosti

Ako vam je odnos toplo-hladno, to takođe govori da ne ulaže truda u vašu vezu. Da li zaista želite da budete sa nekim ko je brižan, nežan i topao sa vama kada ste zajedno, a kada ste u javnosti ponaša se čudno, neće da vas zagrli ili poljubi. Naravno, nije neophodno da celom svetu pokazuje da je sa vama, ali nema ni potrebe da to krije, zar ne?

Mnogo govori o njemu i ako se desi da vas upozna sa nekim, ne predstavlja vas kao svoju devojku. Zapravo, kada šetate ulicom pre izgledate kao drug i drugarica ili rođaci nego ljubavni par. To su pokazatelji da vas ni ne vidi kao devojku, nego kao trenutnu zabavu.

Otkazuje viđenja u poslednji čas

Dogovorili ste se da se vidite, vi se spremate za izlazak ili ste već spremni i čekate da dođe, a onda u zadnji čas dobijete poruku da neće moći da dođe danas. Najpre se smirite, u redu je da se nekad iznenada promene planovi i da morate da odložite viđenje, ali je sasvim druga stvar da je ovo toliko česta situacija da ste prosto srećni ako se uopšte i pojavi kad je rekao.

Foto: Freepik/Freepik

To znači da ne poštuje ni vas ni vaše vreme. On očekuje da vi uvek budete tu kada on želi da se vidi sa vama i ne oseća grižu savest ako otkaže viđenje. Kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama, onda će početi da ceni vaše vreme.

Krije svoj telefon

Da budemo jasni: nije u redu da mu uzimate telefon bez pitanja i kad ne gleda i da mu listate poruke, jer će te tako potpuno izgubiti njegovo poverenje. Sa druge strane, ne može da ne bude sumnjivo ako on krije svoj telefon, ako beži u drugu porstoriju kad dobije drugi poziv, stalno kuca poruke ili odbija pozive dok je sa vama.

Ovo su sve prilično neobična ponašanja koja upućuju na to da ne želi da znate sa kim se čuje. Čim se čudno ponaša čim ga neko zove, to je odmah znak za uzbunu.

Šta uraditi kada muškarac shvati da ne m0že da se igra sa vama?

Muškarci će shvatiti da ne može da vas “okreće oko malog prsta” i radi sve što poželi kada mu to date do znanja. Odložio je sastanak, to je u redu, ne pravite dramu, samo recite da vas sledeći put ranije obavesti i da poštuje vaše vreme.

Primećujete da se viđa sa vama samo onda kada su njegovi prijatelji zauzeti ili kad nema šta drugo da radi sa slobodnim vremenom. Onda zakažite neku zajedničku aktivnost, bilo da je odlazak u bioskop, na svadbu, upoznavanje sa roditeljima – šta god da vam padne na pamet, a da je vama u redu.

Kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama
Foto: Freepik/yanalya

Ovim potezom će videti da zahtevate od njega da se obaveže i da tražite da se pojavi na određenom mestu u određeno vreme, još bolje je ako ima još nekoliko osoba koje vas očekuju zajedno. Ako se opet ne pojavi ili smisli neki izgovor koji je svemu što ste čule do sad, onda je prilično jasno da ne planira da vam se ikada posveti.

Onda kada mu date do znanja da očekujete od njega, to jest onda kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama, to će biti presek u vašem odnosu.

Kako da promeni ponašanje?

Naravno, ne možete nikoga naterati da bude sa vama – niti to treba da učinite, jer to nije osnova za zdravu i stabilnu vezu. Ali pokazivanjem samopouzdanja, samopoštovanja, stabilnosti će muškarac će morati da se promeni prema vama.

Sledeći put kada vas bude zvao u pola noći da prespava kod vas, kažite da biste radije da ga vidite po danu na nekoj kafi, jer i dan ume da bude zabavan.

Kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama
Foto: Shutterstock

Ako primećujete da skriva svoj telefon i da ne želi da čujete sa kim priča, recite mu šaljivo da niko ne prisluškuje i da slobodno može da priča pred vama o bilo čemu.

Dakle, nemojte praviti dramu iako možda sumnjate da se viđa sa drugim ženama i vara vas, dajte mu šansu da vidite da li će promeniti ponašanje, ako zaista mislite da on ima kapacitet za promenu i da je potencijal za vezu. Pristupajte šaljivo, otvoreno, ali dajte do znanja da vidite sve šta radi.

Kada muškarac shvati da ne može da se igra sa vama tada će početi da vas poštuje. Ipak, to ne znači da će hteti da ostane sa vama, ako trenutno ne želi vezu, sa druge strane, možda promeni svoj stav prema vama i krene drugačije da se ponaša. Moraćemo da vas razočaramo, ovo se događa znatno ređe.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar