TUGA

Ko je bio Leri King? Pre svoje smrti na večni počinak ispratio dvoje od petoro dece

Poznati voditelj vodio emisiju na "CNN" 25 godina, a prošle godine su mu se dogodile dve porodične tragedije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Bivši voditelj “CNN” Leri King preminuo je u 87. godini usled borbe sa koronavirusom, a njegova kompanija “Ora Media” objavila je ovu vest na svom Tviter nalogu.

Lorens Harvi Cejger američki je televizijski i radio voditelj, glumac i komičar. Njegov rad je bio zapažen i nagrađen, a najznačajnije su Nagrada Pibodi i nagrada CableACE.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Karijeru je započeo na Floridi, kao lokalni novinar i radio reporter 1950. godina, a 1970. je postao jedan od najslušanijih radio voditelja u SAD.

Svetsku slavu je stekao u svom noćnom tok-šou Lari King uživo (Larry King Live) koji je bio emitovan na Si-En-Enu od 1985. do 2010. godine. Poslednjih godina radio je na večernjem šou programu  “Lari King uživo” (Larry King Now) na programima Hulu i RT Amerika, svim radnim danima, sem četvrtka. Četvrtkom je vodio političku emisije “Politicking with Larry King”, takođe na programu RT Amerika.

Dobitnik nagrade Peabodi bio je među najistaknutijim američkim anketarima poznatih ličnosti, predsednika i drugih istaknutih ličnosti tokom poluvekovne karijere koja je obuhvatala 25 godina rada u emisiji na CNN.

Poslednjih decenija imao je zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i dijagnozu dijabetesa i raka pluća.

U izjavi kojom se najavljuje njegova smrt navodi se da će sprovođenje sahrane biti objavljeno naknadno. Takođe se navodi da porodica King trenutno traži privatnost.

Prošle godine, King je izgubio dvoje od petoro dece u roku od nekoliko nedelja. Sin Andi King umro je od srčanog udara u 65. godini u avgustu, a ćerka Chaia King umrla je od raka pluća u 51. julu, rekao je tada Larri King u izjavi.

Preminuo član NAJMOĆNIJE porodice na svetu: Bio je najbogatiji član porodice, a umro je u svom zamku



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar