Mira Furlan o ZLOSTAVLJAČIMA u svetu glume: Žene su navikle na BEZOBRAZLUK i PROSTAKLUK moćnih muškaraca

Glumica je pričala kako u svetu glume mnogo toga zavisi od volje moćnih muškaraca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Dušan Milenković

Hrvatska glumica Mira Furlan preminula u sredu 20. januara od posledice zaražavanja virusom Zapadnog Nila, pišu domaći mediji. Regionalna javna cena potresena je ovom tužnom vešću, posebno zbog činjenice da je Mira ostavila dubok trag u domaćoj, ali i u holivudskoj kinematografiji.

Mira Furlan je u intervjuu za “Dnevni avaz” 2018. godine pričala o zlostavljanju u Holivudu, koje se dešava i na ovim prostorima godinama unazad. Ona je istakla i da na Balkanu i Holivudu mnogo toga zavisi od moćnih muškaraca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Kao što ste mogli da pratite, sada su se ovde, u Holivudu, razotkrile mnoge stvari, koje su identične s balkanskom scenom. Mislim, naravno, na pokret MeToo. U jednoj i u drugoj sredini jaki manipulišu slabijima, ucenjujući ih i kupujući ih. Žene su i ovde i tamo navikle da se ne obaziru na bezobrazluk i prostakluk moćnih muškaraca, od kojih zavise njihove karijere. Eto zgodne spone između dva tako različita sveta!”, rekla je ona, pa onda ispričala na šta sve glumci u Holivudu moraju da budu spremni zarad uloga.

Petar Božović slomljen zbog smrti Mire Furlan: Nisam ni znao da je bolovala

“Glumci u Americi prilično su izdržljiva sorta. Nema mesta prevelikoj osetljivosti. Treba pristati na stalna poniženja i na neprestano odbijanje. To je disciplina koju američki glumci uče od početka. Ja sam tu disciplinu počela da učim vrlo kasno i još je nisam savladala”, istakla je pokojna Mira.

Foto: Printscreen/Youtube

Mira je priznala da nema omiljene uloge, te da je za određene vežu lepa, a za druge, pak, loša sećanja.

Mira Furlan nikada nije gledala filmove u kojim glumi, a za to je imala ODLIČAN RAZLOG

“Nemam omiljene uloge. Imam omiljene ljude. Dobre trenutke. Neku scenicu sa snimanja, koja mi je tada nešto značila i koja me je nečemu naučila kad mi je to trebalo. Imam mnoga loša sećanja. Male izdaje. Ljude koji su se pokazali drugačijima nego što se činilo, reditelje koji režiju shvataju kao igru moći. Producente koji ne štite glumce od sadističkih poriva reditelja. Ali, ima i divnih, dobrih uspomena. Baš kao i život, glumački posao je haotičan, prepun lepote i gadosti, uspona i padova, dobrih i loših ljudi. Sve to ide u rok službe, kao što kažu”, kazala je ona.



Izvor: Objektiv.rs, Dnevni avaz

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar