Mira Furlan nikada nije gledala filmove u kojim glumi, a za to je imala ODLIČAN RAZLOG

Prerano nas je napustila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini. Bila je jedan od najlepših žena na Balkanu, zbog svog talenta dobila je i brojne nagrade, ali kako je istakla “glamuru i slavi nikada nisam poverovala”.

“Stajala sam na pozornici pulske arene sa Zlatnom arenom u ruci. Oko mene su stajali i ostali dobitnici. Počela da pada kišica i ja sam pogledala u nebo. Bilo je tamnoplavo, tu i tamo neka zvezdica. Kiša je bila topla. Naćas sam zatvorila oči uživajući u fizičkoj senzaciji toplih nežnih kapljica na koži. Kad sam ih, čas nakon toga – tako mi se barem činilo – otvorila, oko mene nije bilo baš nikoga. Sama sam stajala na sceni, ostali su pobegli, i sa scene i iz gledališta i, kako se činilo, zaboravili na mene. Neko mi je pružio ruku i ja sam sišla sa scene, sad već sasvim mokra. Trenutak nakon toga, pokisla i sa Arenom u ruci, stajala sam u nekom grmu, ispod drveta, i razmišljala o takozvanoj slavi: eto me s najvećom filmskom nagradom, stojim tu u nekom grmu, mokra i sama, a da nitko nije ni primetio”, pričala je tada za Elle.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Glamuru i slavi nikada nisam poverovala, i na tome sam zahvalna. Opasno je poverovati u sve to. Ja i vanjska percepcija mene dve su sasvim različite stvari. Dubrovnik je bio divan, tamo je bilo čarobnih trenutaka. Bila je to predivna mladost”, dodala je.

Priznala je da nikada nije gledala filmove u kojima je igrala.

“Ne znam, ne mogu to. Svaki put me zgrozi vlastita vanjska slika. Valjda zato što glumimo “iznutra”, imajući poverenja u oko osobe zvane režiser – da nas usmerava, da nas menja i upućuje. “Vanjska slika” me zbunjuje, strana mi je, nisam u stanju da se s njom suočim. A možda mi je i zapravo neinteresantna. Veliki sam pristalica stava da je važan proces a ne rezultat. Za mene je uvek, bez izuzetka, proces bio važniji od rezultata.”

Jedna od najupečatljivih scena Mire Furlan: Pevala Cecinu pesmu pred Arkanom, a ljudi su umirali (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar