“Miku su zvali TATA i plašili se da ga ne RAZOČARAJU”: Naši poznati glumci bili OČARANI silovateljem?

Čini se da glumci ni po koju cenu ne žele da ruše odnos sa bivšim profesorom kog nazivaju glumačkim ocem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Pakao kroz koji je prošla srpska glumica Milena Radulović, koju je kada je imala 17 godina više puta silovao srpski reditelj i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić (68), kao i glumica Iva Ilinčić koja je poslednja u nizu govorila o svom traumatičnom iskustvu, ostavio je trajne posledice na život ovih mladih žena.

Klupko se ODMOTAVA: Miku Aleksića prijavilo još 20 učenica, tvrde da ih je ZLOSTAVLJAO

Uprkos svedočenjima Aleksićevih žrtava o strašnim zlodelima, među prvima Milene Radulović koje su morale da trpe od seksualnog predatora, u javnosti je i dalje izostala osuda od strane mnogih koji su kroz njegovu školu prošli.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dok je Milošu Bikoviću trebalo tri dana da svojim koleginicama uputi podršku, Viktora Savića i Vuka Kostića kao da se ova tema i dalje ne tiče, piše Alo.

Čini se da glumci ni po koju cenu ne žele da ruše odnos sa bivšim profesorom kog nazivaju glumačkim ocem, a o njihovoj dugogodišnjoj bliskosti koja se nastavila i nakon „škole strave“ govori i činjenica da su mu prošle godine organizovali proslavu rođendana u jednom prestoničkom restoranu, navodi ovaj list.

Novi PREOKRET: Advokat otkazao punomoćje Miki Aleksiću kad je saznao ko je jedna od ŽRTAVA

– Iako je Aleksić učinio gnusna dela mnogim mladim devojkama, sa glumcima je gradio potpuno drugačiji odnos. Daleko manje ih je vređao, ponižavao i upućivao im neprimerene komentare, pa ga nisu doživeli ni jedan posto u pravom svetlu. Zbog roditeljskog autoriteta koji je postavio, sa mnogima poput Vuka, Miloša i Viktora je ostao u izuzetno bliskim odnosima i nakon što su završili školu. Sva trojica bila su u konstantnom kontaktu sa njim, često bi se viđali i provodili dosta vremena zajedno. Tako su i prošle godine došli na ideju da mu organizuju rođendan u jednom restoranu i okupe sve njegove kolege i prijatelje. Nisu pitali koliko košta, samo da ga obraduju i iznenade, a tu se i jasno videlo koliko ga vole i koliko su mu privrženi – objašnjava izvor koji otkriva da je reditelj mlade glumce zvao sinovima, dok je iza zatvorenih vrata njihove koleginice zlostavljao kao seksualne robinje.

Najveća ironija jeste što su Vuk, Miloš i Viktor Miku zvali „tata“, a on njih svojim sinovima. Često su govorili da svog tatu nikada neće ostaviti i izneveriti, a on je to odobravao i bio ponosan na njih. Kada se uzme u obzir šta je sve radio mladim ženama koje su zajedno sa Vukom, Milošem i Viktorom pohađale njegove časove, čovek se naježi od tuge i razočarenja. Ipak, sav bol njihovih koleginica i prijateljica očigledno nije dovoljan da se glumci, koji se godinama hvataju svih mogućih političkih, ekonomskih i socijalnih tema, oglase i na ovu koja je direktno povezana sa glumačkim pozivom. Ma koliko da ga vole i poštuju, njihovo izbegavanje da osude ovaj gnusni čin deluje kao odobravanje i izaziva gađenje u narodu – kaže izvor i ističe da je ponašanje mladih glumaca zabrinjavajuće.

Miki spremili PAKLENI doček u zatvoru? Stražari strahuju od SILOVANJA, morali su da intervenišu

– U celoj priči je šokantno i to što navodno nijedan od tih glumaca nije primetio da Mika na bilo koji način seksualno uznemirava glumice. Možda Viktor, Vuk i Miloš to ne znaju, ali poslednjih dana deluje kao da su prećutna podrška svom prijatelju predatoru, a to bi moglo mnogo da ih košta. Ovo nisu situacije od kojih treba da se ograđuju samo zato što nekog poštuju kao oca. Pogotovo što je taj otac silovao desetine devojčica. Treba da ih bude stid i sramota ukoliko ostanu uz njega. Time pokazuju da se ne razlikuju mnogo od tog monstruma i da nisu spremni da promene užase koji se i te kako dešavaju iza vrata – zaključuje izvor za Alo, a mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa Bikovićem, Savićem i Kostićem, ali se do zaključenja ovog broja nisu javljali.

Iako se nekoliko gorućih dana Miloš Biković nije oglašavao povodom slučaja Milene Radulović i ozloglašenog Mike Aleksića, na kraju je podlegao pritisku javnosti i prozivkama koje su mu mnogi uputili na društvenim mrežama i stao uz svoju koleginicu.

– Milena je moja prijateljica. Moja hrabra prijateljica, i to sam oduvek znao, i kad sam je gledao na ispitima na FDU-u i dok smo radili u Rusiji zajedno. Iva je divna mlada umetnica, iz moje pozorišne kuće, bio sam asistent na njenoj klasi, i sad je pokazala koliko je zrela – napisao je Miloš Biković u svojoj objavi, pa nastavio:

– Da se nije desilo u mom bliskom okruženju, mojim prijateljicama, mojim koleginicama, devojčicama koje sam gledao kako rastu u divne mlade žene i umetnice, verovatno nikada ne bih znao koliko to može da bude strašno. One znaju da imaju moju ljubav i moju podršku. Njih dve, i sve moje koleginice, ali i bilo koja žena koja se ikada našla ili će se naći u sličnoj situaciji. Nisi sama. Tiče me se -napisao je Biković.



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar