Izgledate umorno kada se probudite? VRATITE SVEŽINU vašem licu uz 3 jednostavna trika

Ne mora uvek ten da bude taj koji plaća cenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Freepik

Vreme je proslava, a to znači da smo se svi malo više opustili.

Red nespavanja, pa onda teže hrane, slatkiša i pića, a da ne zaboravimo i jaču šminku – sasvim dovoljno da koža deluje umorno i podbulo, čak i kada ste imali dovoljno sna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, postoje jednostavni načini da joj vratite svežinu i elastičnost.

Foto/Freepik/diana.grytsku

Koristite kofein za podočnjake i podbulost

U poslednje vreme, mnogo se priča o dobrim stranama kofeina upravo kada je u pitanju vraćanje elastičnosti koži, ali i posvetljavanje tena. Kofein je antioksidans, pomaže u smanjenju crvenila i upale, ali i u komprimovanju krvnih sudova.

Za instant rezultate iskoristite kesice od zelengo čaja, ali ih najpre ohladite u frižideru. Ili, skuvajte kafu i sačekajte da se ohladi, a potom u nju umočite blaznice i stavite ispod očiju.

Žena gleda svoje lice, Foto:Pexels/Andrea Piacquadio

Iskoristite suplemente za obnavljanje ćelija kože

Tehnički gledano, razlog zbog kog izgledate “umorno” nakon besane noći je taj, što vaša koža prolazi kroz glavni regenerativni proces dok dremate, obnavljajući telesna tkiva i povećavajući proizvodnju ćelija da biste zamenili ćelije oštećene tokom celog dana. Dakle, ako ne spavate dovoljno, vaše ćelije kože se ne obnavljaju toliko.

Ključ? Potaknuti taj regenerativni proces.

Najlakše je postići efekat upotrebom krema za predeo ispod očiju ili seruma sa astaksantinom, rodiolom, fitoceramidima i betainom.

Žena se gleda u ogledalo, Foto:Freepik/pressfoto

Iskoristite ono što već imate u kući

Ruku na srce, nemamo svi skuše kreme, a nekad ni vremena, nevezano za novu godinu, da se dobro naspavamo. Zato u spas stižu druga rešenja.

Tuširanje mlakom, gotovo hladnom vodom, džoging ili makar kratka šetnja, umivanje hladnom vodom, mogu vam pomoći da se razbudite. Isti je princip i za mirisanje svežeg limuna jer će vas citrusi osvežiti i razbuditi. Metalna kašika će takođe pomoći da se oslobodite nadutosti, ali ne zaboravite i da nos isperete fiziološkim rastvorom, jer nadutost nekad može da ima veze i sa alergijama ili problemom sa sinusima.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, mindbodygreen.com, bustle.com, lifehacker.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar