ŠTA NAM SE SPREMA?

Srpski meteorolog objavio DUGOROČNU PROGNOZU: Pogledajte kakvo nas vreme očekuje u februaru i martu

Nikolić najavljuje da se posle 10. februara očekuje hladnije vreme što će doneti sneg i u nižim predelima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/marymarkevich

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić najavljuje da će toplo vreme sa kojim ulazimo i u novu godinu potrajati sve do sedmog januara, a u martu možemo da očekujemo proleće.

U prvoj polovini januara će biti veći broj dana sa padavinama, a u proseku za oko jedan stepen će biti topliji u odnosu na prosečan januar”, kaže Nikolić za Tanjug.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U novogosišnjoj noći će doći do postepenog razvedravanja što bi dovelo do slabog jutarnjeg mraza, navodi on, i najavljuje da ćemo 1. i 2. januara imati pretežno sunčano i relativno toplo vreme sa temperaturama od devet do12 stepeni.

Nikolić najavljuje da se posle 10. februara očekuje hladnije vreme što će doneti sneg i u nižim predelima.

Takođe, februar će biti topliji od proseka sa temperaturama do jedan stepen iznad prosečnih vrednosti, dok bi količina padavina bila ispod višegodišnjeg proseka.

Stiže nam IZNENAĐENJE u novogodišnjoj noći: Meteorolozi objavili prognozu, ovo niko nije očekivao 

Ove zime ćemo imati veći broj dana sa snežnim padavina, najavljuje on, i dodaje da bi ova zima trebalo da bude toplija od prosečne i to za oko jedan stepen, ali hladnija u odnosu na prošlogodišnju zimu koja je bila jedna od najtoplijih.

On pojašnjava da će zima biti toplija u odnosu na prosečnu, što ne znači da neće biti mraznih dana kada će temperatura biti ispod nule, ali i određeni broj ledenih dana kada temperatura neće prelaziti nulu.

Danas kiša i sneg, a uveče PREOKRET: Pogledajte kakvo vreme će ispratiti 2020. godinu 

“Očekuje se od sedam do 20 ledenih dana u nižim, a preko 30 dana u višim planinskim predelima, dok se u drugoj polovini zime očekuje pojava hladnih talasa”, navodi Nikolić.

Podseća da prošle godine u pojedinim mestima nije ni zabeležen snežni pokrivač, dok su Beograđani imali samo jedan dan pod snegom.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar