Onlajn premijera “Tabu priča”: Predstava za omladinu koja se bavi temom netolerancije

Premijera će danas biti održana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Vlah Dumitru

Premijera predstave “Tabu priče” biće održana danas onlajn u 19:30 časova na Jutjub kanalu Dečijeg kulturnog centra Novi Sad (DKCNS).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj pozorišni projekat za omladinu  je počeo u septembru, a moderator radionice i reditelj je poznati glumac Nenad Pećinar, član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Cilj projekta bio je da se pozorišnim jezikom prikažu svi poremećaji u društvu – rasna diskriminacija, netolerancija, vršnjačko nasilje i sve teme u odnosima među mladima, kao i zakulisne radnje koje bi se mogle nazvati – tabu priče.

BDP radi punom parom: Najavljeno je deset veličanstvenih premijera u novoj godini

Uloge tumači čitav ansambl polaznika glume: Jana Zeljković, Amelija Stakić, Nikola Oyeyele, Vanja Stepanović, Jelena Vuksnović, Sava Grujić, Isidora Bošnjaković, Slobodan Čejović, Jelena Eror, Isidora Lakić, Iva Uzelac, Vasilisa Radišić, Marija Jurić, Barbara Stanković i Bojana Mladenović. Stručni saradnik i producent na projektu je Severina Prostran Miletić.

Predstava je nastala kroz osvešćene razgovore polaznika radionica o problemima sa kojima se mladi redovno suočavaju, iz novinskih naslova koji ilustruju te probleme i kroz krugove improvizacije. Specifična dramska postavka u virtuelnom prostoru na aplikaciji Zoom je u potpunosti zasnovana na negativnim uticajima koje društvene prilike danas imaju na mlade ovisnike o društvene mreže. Pozorišni komad predstavlja fiktivni odraz mnogih društvenih pojava i nepravdi koje prouzrokuju različita devijantna ponašanja među mladima, a koji prilično utiču na njihove međusobne odnose.

Bajka koja će vas upoznati sa plesovima cele planete: “Novogodišnji put oko sveta” onlajn 31. decembra



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar