“Najmoćnijim investitorima predstavio sam šta je danas Srbija”

U okviru sastanaka Minehenske bezbednosne konferencije insistirao da na tome da je Srbija ozbiljna, odgovorna i progresivna zemlja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas u Minhenu susret sa najmoćnijim finansijskim investitorima iz celog sveta koje je, preneo je novinarima, upoznao sa postignućima srpske ekonomije.

Ističe da je u okviru sastanaka Minehenske bezbednosne konferencije insistirao da na tome da je Srbija ozbiljna, odgovorna i progresivna zemlja, čija ekonomija ide napred.

“Svi su mogli da vide šta je Srbija napravila. To možete da radite samo kada nemate velike prepreke”, naglasio je Vučić.

Vučić sa investitorima u Minhenu: “Srbiju predstavljamo kao zemlju povoljnog poslovnog ambijenta” (FOTO)

Predsednik je sa investitorima na okruglom stolu razgovarao po četam haus pravilima, to jest iza zatvorenih vrata, ali je preneo da im je ukazao na ono što je Srbija danas i da su oni zadovoljni ekonomskim napretkom naše zemlje, stanjem javnog duga koji opada, smanjenom nezaposlenošću, rastom plata i penzija, kao i razvojem infrastruktur, što sve pokazuje veliki napredak.

Vučić navodi da se taj napredak vidi i po kreditnom rejtingu Srbije, što potvrđuje i potpisivanje memoranduma o razumevanju sa Juroklir bankom, kao i to što će nas je JP Morgan stavio već na tzv. Voč listu i što ćemo biti na njegovom indeksu za tržišta u rezvoju.

To su sve stvari koje su od ogromnog značaja za našu zemlju, dodao je predsednik Srbije.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar