Zgnječeni, pa pečeni: Recept za krompir koji je HIT u mnogim KUHINJAMA

Obožavaćete ga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/dashu83

Krompir je mogima jedna od omiljenih namirnica.

Najčešće se kuva, ili peče u rerni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A zamislite da spojite ove načine spremanja.

Dobićete najukusniji krompir, ikada.

Zgnječeni pečeni krompiri su hit u mnogim kuhinjama već neko vreme. Reč je o dvostruko termički obrađenom krompiru koji se prvo skuva, a potom ispeče u rerne.

Hrskavost je zagarantovna ako krompir pre stavljanja u rernu zgnječite viljuškom, čašom ili nekim kuhinjskim pomagalom, odnosno, ako mu izravnate površinu. Ne zaboravite sve zajedno da pouljite i dodate začine.

Foto: Freepik/stockking

Sastojci:

  • 1 kg malih crvenih krompira
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice luka u prahu
  • so i biber po želji
  • biljno ulje za premazivanje
  • svež peršun za posluživanje
Foto: Freepik/dashu83

Priprema:

Krompir dobro operite, ubacite ih u lonac i skuvajte. Kuvane krompire iscedite i pustite ih da se ohlade oko pet minuta. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a kuvane krompire prebacite u pleh za pečenje, koji ste prethodno premazali uljem. Zgnječite ih viljuškom, ili nekim drugim pomagalom, da biste izravnali na debljinu od oko jedno centimetra. Imajte na umu da što je krompir tanji, to će kasnije biti hrskaviji. Krompire pouljite sa još malo ulja, začinite ga solju, biberom, belim lukom i lukom u prahu, stavite ih da se peku u rerni oko 30 minuta, dok ne postanu hrskavi. Poslužite ih sa začinskim biljem po želji.



Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar