Apple AirPods su najprodavanije slušalice na svetu

Tokom 2019, američki gigant prodao je više od 61 milion ovih uređaja, a na drugom mestu po prodaji je Xiaomi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Apple AirPods postale su statusni simbol, iako su ih brojni korisnici tradicionalnih slušalica osporavali.

Nekoliko kvartala od tada i – AirPods to zaista jesu, statusni simbol za kojim je poludeo ceo svet i zahvaljujući kojim je kompanija Apple ubedljivo prva na tržištu bežičnih slušalica-bubica.

Pomenuto tržište je ogromno i tokom 2019. prodato je preko 130 miliona komada različitih kategorija takvih slušalica. Jasno vam je da svaki veliki i mali proizvođač želi da bude deo statistike i da ima mesta za sve, jer je tržište u ekspanziji.

Treći kvartal 2019. godine bio je 22 odsto bolji, nego drugi, dok je četvrti kvartal bio bolji više od 33 odsto, nego treći. Na ovako dinamičnom tržištu Apple je neprikosnoveni lider, koji zauzima preko 47 odsto ukupnog tržišta, dok u zaradi učestvuje sa preko 62%.

Pixabay

Najskuplje AirPods Pro slušalice prodate su u preko šest miliona primeraka, a cena im je od 260 do 300 evra u regionu Evrope i Rusije i 250 dolara u SAD, Kanadi i Australiji.

Apple je tokom 2019. prodao preko 61 milion AirPods slušalica! Sledeći je Xiaomi, koji je prodao više od osam miliona slušalica, pa sa oko osam sledi Samsung i vrlo im je blizu i kompanija Huawei. U raspodeli tržišta značajno učestvuju još Jabra, JBL, Beats, JLAB, ScullCandy i razlika među njima nije veća od nekoliko desetina hiljada prodatih komada.

Ko će 2020. godinu završiti kao drugi – otkrićemo na kraju godine, a jedino je sigurno to da će Apple ostati ubedljivo prvi, makar još neko vreme.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar