Obeležena stogodišnjica postojanja srpske Opere (FOTO+VIDEO)

Pre početka predstave publiku su sa scene pozdravile operske pevačice koje su tokom istorije igrale Madam Baterflaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC/ jd

Povodom sto godina od početka rada Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, večeras je u prepunoj sali nacionalnog teatra izvedena “Madam Baterflaj” Ðakoma Pučinija pod dirigentskom upravom gosta iz Rumunije Adrijana Morara.

Naslovnu rolu pevala je gošća iz Japana Kikuko Tešima, u ulozi služavke Suzuki nastupila je mecosopran Željka Zđelar, poručnika u američkoj mornarici Pinkertona tumačio je tenor Dejan Maksimović, američkog konzula Šarplesa bariton Miodrag D. Jovanović, a ujaka Bonza bas-bariton Aleksandar Stamatović.

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC/ jd

Sadašnja postavka čuvene opere o tragičnoj sudbini jedne japanske gejše, njenoj iskrenoj i čistoj ljubavi punoj čežnje, razočaranja i stradanja, premijerno je izvedena 15. decembra 1984. godine u režiji Dejana Miladinovića (režiju obnovila Ivana Dragutinović Maričić).

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC/ jd

Povodom večerašnje proslave jubileja, glumac Andreja Maričić pre početka predstave podsetio je publiku na dugu i bogatu istoriju Opere Narodnog pozorišta i pozvao operske pevačice koje su tokom istorije igrale Ćo Ćo San (Madam Baterflaj) – Radmilu Bakočević, Radmilu Smiljanić, Vjeru Miranović Mikić, Jasminu Trumbetaš Petrović, ali i odao počast onima koje više nisu tu – Gordani Jevtović i Suzani Šuvaković Savić, kao i Višnji Pavlović, koja je bila onemogućena da večeras prisustvuje.

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC/ jd

Publika je ovacijama i dugim aplauzom pozdravila goste koji su nastupali u večerašnjoj izvedbi “Madam Baterflaj”, kao i celokupan ansambl Narodnog pozorišta.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar