Stručnjak tvrdi: U narednih 109 dana polni organ može da vam se SMANJI za 50 odsto, evo od čega to zavisi

Proverite šta dovodi do ove pojave

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andriy Popov/Panthermedia/Profimedia, Alamy/Alamy/Profimedia, Ilustracija

U redu, mahom se svi bave povećanjem veličine penisa, ali ovo doba godine je vreme kada imate mnogo veće šanse da vam se dužina polnog organa smanji i to drastično.

Ovo je sasvim normalan i prirodan fenomen koji se zove “zimski penis”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A u narednih 109 dana, odnosno do dolaska proleća, hladnoća će biti ključni faktor, bar kada se o stanju “ponosa” govori.

“Ovo je sasvim regularna reakcija organizma na hladnoću. Krvni sudovi u penisu reaguju na hladno vreme. Muškarci mogu da očekuju, kada je hladno, da se dužina penisa u mirovanju smanji i do 50 odsto, a širina 20 do 30 odsto. Naše telo je programirano da čuva toplotu i zbog toga, kada je hladno, prioritet imaju vitalni organi. Ali, da bi oni dobili dovoljno krvi, redukuje se protok krvi ka ekstremitetima, prstima na rukama i nogama, i penisu”, objašnjava stručnjak za seks Anabela Najt.

Foto/Profimedia.rs

Ona dodaje da se i testisi smanjuju i “uvlače” bliže telu kako bi se ugrejali. Zbog svega toga i penis i testisi izgledaju manji nego inače, što i jeste glavna karakteristika “zimskog penisa”.

Takođe, hladnoća utiče i na muški orgazam.

Foto/ Freepik/ freepic.diller

“Hladno vreme deluje negativno na uzbuđenje i čini da je penis manje osetljiv na stimulaciju. Hladnoća izaziva povećanu aktivnost mišića u penisu. Oni okružuju krvne sudove koji dovode do erekcije. Tokom povećane aktivnost ovih mišića, sužavaju se krvni sudovi i smanjuje se dotok krvi, i zbog toga polni organ brzo iz stanja erekcije prelazi u opušteno stanje. Kada vam je hladno, organizam nagonski razmišlja kako da se ugreje, umesto da seks ima prioritet”, navodi Najt.

A rešenje je ili da dobro zagrejete prostoriju pre seksa ili da nosite tople čarape u krevetu, ili oboje. Takođe, dobra ideja i da odvojite dovoljno vremena da se dovedete u stanje uzbuđenosti…

 



Izvor: Objektiv.rs, metro.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar