Legendarni dubl teniser protiv Novaka: “Malo sam iznenađen Đokovićevim stavom”

Tod Vudbridž se pridružio mišljenju Rafaela Nadala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Tod Vudbridž, legendarni dubl teniser, protivi se mišljenju Novaka Đokovića kako bi Grend slem turniri trebalo da se igraju u dva seta.

Vudbridž se tako pridružio Rafaelu Nadalu koji je takođe stava da tradicija ne bi trebalo da se menja na najvećim teniskim turnirima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Nema šanse. Mrzeo bih to da vidim. Najbolje kod tenisa je ta unikatnost Grend slemova. Da bi ste postali GS šampion morate da posedujete različite kvalitete, veštine, da bude taktički i fizički spremni. Sve to dolazi do izražaja kod šampiona”, rekao je Vudbridž za “Wide World of Sports”.

Proslavljeni dubl teniser dodaje:

“Ako bi se i Grend slem igrao na tri seta, onda bi svaki turnir izgledao isto, a to ne bi trebalo da bude tako. Malo sam iznenađenjem stavom Novaka. On je jedan od igrača koji je pravilo ‘pet setova’ najbolje koristi. Veoma je spreman, dobro ide iz meča u meč i to mu sve dozvoljava da pobeđuje više mečeva nego što bi to možda bio slučaj da se igra kraće”.

Vudbridž zaključuje:

“Ako se bude igralo u dva seta, onda dajete priliku slabijim teniserima da prođu dalje, a tako ne bi trebalo da bude. Kada igrate u tri dobijena seta, onda morate da znate dobro da čitate igru, kada da pojačate, kada da usporite…”.

Srbijo, spremi se: Poznato kada Nole igra sledeći meč na završnom turniru u Londonu



Izvor: Objektiv.rs, B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar