Doneta je odluka: Komemoracija Bekjarevu će se održati tek kad se steknu uslovi

Komemorativni skup će se održati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Zamediatelevizija

Povodom smrti glumca Ivana Bekjareva biće organizovan komemorativni skup u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čije je bio član od 1968. do 2001. godine, kada se za to budu stekli uslovi zbog trenutne epidemiološke situacije, saopštili su iz tog teatra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bekjarev je odigrao više od 150 uloga u pozorištu od čega oko pedesetak u JDP-u, između ostalih: Branislav Nušić “Protekcija” (Mladen Ðurić), Dragoslav Mihajlović “Kad su cvetale tikve” (Mita Majmun), F. M. Dostojevski “Mladić” (Stebeljkov), Marin Držić “Dundo Maroje” (Maro), Branislav Nušić “Pučina” (Doktor Ružić), Ričard Lorc “Tri sina” (Sol Natan), Milivoj S. Predić “Golgota” (Trajko Tušević), I. E. Babelj “Sumrak” (Bojarski), A.P. Čehov “Tri sestre” (Soljoni) i mnogi drugi.

Odlazak LEGENDE: Po OVIM ulogama pamtićemo Ivana Bekjareva

Posebno se ističu njegova tumačenja Nušićevih likova, kao i uloga u duodrami Viktora Lanua “Zvrčak” u režiji Radoslava Dorića u kojoj je igrao s Mihailom Janketićem. Igrao je i u drugim beogradskim pozorištima i više pozorišta u Srbiji.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja među kojima su i Oktobarska nagrada grada Beograda 1994. godine (za uloge Jordana u predstavi Pobratim Narodnog pozorišta i Pankracia u predstavi Tergovci Jugoslovenskog dramskog pozorišta), Dve Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta za uloge u predstavama “Noćas je noć” (1982, za ovu ulogu iste godine dobio je i nagradu Udruženja dramskih umetnika Jugoslavije) i “Mario i Mađioničar” (1992), Nagrade Branislav Nušić za životno delo na Nušićevim danima u Smederevu (1996), Nagrade Zlatni ćuran za životno delo na Danima komedije u Jagodini, Nagrade „Zlatni smijeh” na Danima satire Jazavca u Zagrebu (1984).

Nadao se do samog kraja: POSLEDNJA izjava Ivana Bekjareva od pre samo 10 dana RASTUŽIĆE mnoge



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar