PRELEPO

NAJBOGATIJA ulica u Srbiji o kojoj svi pričaju: U četiri kuće živi tridesetoro dece! (FOTO)

Sva domaćinstva u ulici bave se poljoprivredom, obrađuju na desetine hektara zemlje i imaju farme goveda. Poznati su, kažu, i po slozi, jer su zajedno i kada se radi i kada se veseli

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS

Ulica Đorđa Ćurčije u selu Gornje Nedeljice kod Loznice poznata je i kao ulica u kojoj živi mladost. Na potezu od 900 metara nalaze se domaćinstva tri familije, Rosić, Kokanović i Šakić, koje zajedno imaju čak tridesetoro dece mlađe od osamnaest godina. U četiri kuće familije Rosić, jedanaestoro dece, devet dečaka i dve devojčice. Biće ih, kažu, i više, kad se i ostali ukućani ožene.

“Imam petoro dece, četiri sina i jednu ćerku, bavimo se poljoprivredom, najstarije mi je dete 20 godina, najmlađe četiri godine, imamo veliko domaćinstvo”, kaže Nebojša Rosić iz Gornjih Nedeljica.”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ja imam dva brata, ali u ulici imam oko 30 drugara i drugarica, uvek smo zajedno, družimo se, radimo domaće zadatke zajedno, pomažemo, idemo zajedno u školu”, objašnjava Nikolina.

“Mi se često šalimo na temu dece, pošto imamo troje, i preko troje svaka porodica ima, a imali smo jednog komšiju koji je imao dvoje dece, pa se nije uklapao u naše selo, pa smo ga odselili u grad”, kaže Slaviša.

Desetak metara dalje niz ulicu, nalaze se Kokanovići, gde u pet porodica živi šesnaestoro dece.

“Mogu svim porodicima u Srbiji i svetu da poručim da je ovo najveće bogatstvo, i ono ne može da se kupi, i ne može da se proda”, istiše Zlatko Kokanović.

“Nas desetero ide u školu, idemo zajedno, kada dođemo iz škole igramo se svi zajedno”, navodi Ktarina.

Sva domaćinstva u ulici bave se poljoprivredom, obrađuju na desetine hektara zemlje i imaju farme goveda. Poznati su, kažu, i po slozi, jer su zajedno i kada se radi i kada se veseli.

“Kada su rođendani, pravimo torte, pravimo proslave, sva deca dolaze jedni kod drugih, na rođendane i to, zaista bude lepo”, ističe Ivana Šakić.

A najlepša slika je, kažu, upravo ona, gde su svi zajedno. Jer, svoje bogatstvo ne mere novcem, kućom, ni njivama, već dečijim osmesima.



Izvor: RTS

Komentari (2)

  1. Браво за ове три породице!Ово је порука Србији а не болест "фарма"и "парови"!

    Odgovori
  2. Da je vise ovakvih reportaza i na televizijama a ne farme parovi sodome i gomore sam talog drustva gde bi nam kraj bio ...nestajemo kao nacija komsije se ne poznaju a kad vidis ovako nesto pomislis da ima nade za nas sve - zivi bili svi tamo i samo napred sloga kucu gradi deco samo se pomazite i mnozite i jeste bogati svi kolektivno

    Odgovori

Ostavite komentar