Otkriće kod spomenika Stefanu Nemanji: TRAGOVE ISTORIJE Beograđani će moći da vide na novom mestu

Tokom radova pronađene kocke stare duže od jednog veka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radnike na Savskom trgu i zahvalio im jer, kako je istakao, rade veliki posao za Srbiju i istoriju.

Bili smo na VRHU BEOGRAĐANKE: Nećete verovati šta se sve vidi odozgo! (FOTO+VIDEO)

Vesić je radnicima koji rade na uređenju trga, ali i onima iz Moskve koji rade na postavljanju spomenika Stefanu Nemanji doneo doručak što je ujedno bila i prilika za razgovor o važnosti i značaju posla koji rade.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

“Ovaj trg i spomenik će ovde ostati vekovima i svi ćemo biti ponosni zato što smo učestvovali u tome. Svako od nas je dao neki svoj doprinos i jednog dana ćemo sa ponosom moći da kažemo da smo učestvovali u tome da Srbija posle više od 800 godina dobije spomenik Stefanu Nemanji i divno uređen trg”, rekao je Vesić.

Naveo je da je statua Stefana Nemanje postavljena i dodao da se spomenik od utorka više neće moći videti jer će potpuno biti zatvoren skelom unutar koje će se izvoditi radovi.

Misterija koja u Beogradu traje DECENIJAMA! Da li znate zašto PRESTONICA nema liniju broj “jedan”?

“Prvo će se raditi na poliranju, pa na patiniranju kako bi sve bilo gotovo do sredine decembra i spomenik potpuno završen”, rekao je Vesić.

Podsetio je da se na Savskom trgu gradi nova kanalizaciona crpna stanica, navodeći da je noćas izlivena ploča tako da je ta stanica građevinski završena.

Stefan Nemanja nije jedini Nemanjić koji ima spomenik u Savskoj ulici! Prolazite pored njega 18 godina

“Sada ćemo moći da krenemo da radimo popločavanje trga, a oprema će se tokom narednih mesec i po dana unositi u kanalizacionu crpnu stanicu kako bi ona počela sa probnim radom već u decembru i preuzela funkciju koju je imala prethodna kanalizaciona crpna stanica”, pojasnio je Vesić.

Precizirao je da je do sada na Savskom trgu zasađeno 120 novih stabala, a da će ih ukupno biti oko 250.

Naveo je da se u jednoj ulici u blizini, prema Balkanskoj ulici, trenutno uređuje urbani džep i da su tokom radova pronađene kocke stare duže od jednog veka koje će, dodao je, biti očišćene i postavljene oko samog spomenika Stefanu Nemanji.

“Umesto da budu tamo, sakrivene, sada će biti oko samog spomenika i dodatno ga ulepšati”, rekao je Vesić.

Zahvalio je svim radnicima na Savskom trgu i istakao da nikakvom platom ne može da se plati posao koji rade jer je to, istakao je, veliki posao koji se radi za Srbiju i istoriju.Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar