Zdrav i ukusan doručak: KETO PLJESKAVICE od brokolija i kačkavalja ćete obožavati i ako niste na dijeti

Jednostavno se prave, a obožavaće ih cela porodica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ Racool_studio

Poslednjih meseci, jedna od najpopularnijih vrsta ishrane je upravo keto.

I zaista, na internetu možete videti sjajne  transformacije ljudi, koji su na taj način, promenili loše navike, izgubili kilograme i uopšteno, prešli na daleko zdraviji stil života.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za one koji ne znaju, suština ketogene dijete jeste u minimalnom unosu ugljenih hidrata i što većim unosom zdravih masnoća i proteina.

Veoma je popularna i zbog koncepta koji je dostupan svima, odnosno nećete trošiti brdo novca na skupe namirnice, već kombinujete ono što imate u frižideru.

Jedan od najomiljenijih izbora za keto doručak su brze, ukusne i niskokalorične pljeskavice od brokolija i čedara.

Tanjir sa metrom i brokolijem, Foto:Freepik/Freepik

Za ovako nešto potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 1 kesa brokolija ili jedna glavica
  • 2 kašike bademovog brašna (može i obično)
  • 2 šolje čedar sira ili biljnog kačkavalja
  • Začini po izboru

Priprema:

Brokoli kratko prokuvajte par minuta. Nakon toga ga dobro iscedite kroz cediljku, kako bi izašao sav višak vode. Ostavite da se malo prohladi.

Zagrejte rernu na 350 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.

U činiji pomešajte usitnjen brokoli, narendajte sir, jaje, brašno i dodajte začine po ukusu.

Od mešavine napravite oko kuglica, položite ih ravnomerno na pleh, a onda nežno ptirisnite rukama kako bi ih malo poravnali.

Pecite ih oko 15 minuta dok ne porumene, a zatim ih okrenite i nastavite da pečete još 8 do 10 minuta.

Jedite ih bez ičega ili uz omiljeni sos. I verujte nam, ne morate biti na keto dijeti, da bi vam ove fenomenalne pljeskavice bile izbor za doručak.

Prijatno!

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar