“Beogradski čovek” prodrmao Hrvatsku: Mogli smo da se otcepimo bez rata, predsednik SAD odlučuje o nama

Hrvatski politički analitičar Žarko Puhovski izneo svoje stavove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen/index.hr

Politički analitičar i profesor u penziji Filozofskog fakulteta u Zagrebu Žarko Puhovski smatra da je Hrvatska mogla da dođe do nezavisnosti i bez rata.

TOMPSONOV KUM pozitivan na koronavirus: Miroslav Škoro završio u samoizolaciji

Hrvatski intelektualac je takođe ispričao kako je umalo završio u zatvoru zbog ismevanja Tita, da ga Milka Planinc nije podnosila i kako je došlo od nuđenja saradnje do sukoba sa Tuđmanom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Tuđman uopšte nije hteo demokratske izbore. Želeo je da se sklopi koalicija narodnog jedinstva između Saveza komunista i HDZ-a i da tako preuzme vlast. Kada sam se usprotivio, proglasio me beogradskim čovekom. Istina je da sam bio za očuvanje Jugoslavije i mislim da je Hrvatska mogla postati samostalna i bez rata“, rekao je Puhovski gostujući u emisiji portala Index.hr.

Politički analitičar se takođe osvrnuo na predstojeće izbore u SAD.

Hrvati zabrinuti zbog ustaštva? Mediji pokrenuli akciju protiv govora mržnje

U Americi se bira predsednik sveta i tu su izbori za nas puno važniji od hrvatskih predsedničkih izbora. Imamo pravo glasa na izborima za predsednika koji ne odlučuje ni o čemu, ali nemamo pravo glasa na američkim izborima za predsednika koji odlučuje i o našim životima. Mislim da je za Hrvatsku Tramp bolji izbor jer se neće petljati u ovu regiju, dok bi Bajden, koji je bolji izbor za Ameriku, mogao nastaviti sa intervencionističkom politikom Demokratske stranke”, rekao je Puhovski.

 

 



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar