8 neverovatno jednostavnih načina da za 2 minuta sačuvate svoj brak

Nekada su vam najbitnije stvari pred očima, ali ih ipak ne vidite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/teksomolika

Svako ko je u braku, ili je bio u takvoj zajednici će vam reći da je potrebno mnogo truda i kompromisa da bi dvoje ljudi ostalo zajedno.

Ali, uvek imajte u vidu da nisu važne samo krupne stvari, od ogromnog značaja su naizgled sitnice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A ti sitni detalji vremenom mogu da se pretvore u čudovište koje može da vam uništi vezu.

Stručnjak za veze Hajdi Polman izdvaja 8 veoma jednostavnih načina kako da za samo 2 minuta spasete svoj brak.

Gledajte pozitivno

Kako godine prolaze, parovi polako zaboravljaju zbog čega su se uopšte zaljubili jedno u drugo, i fokusiraju se na stvari koje ih nerviraju.

Foto: Freepik/prostooleh

Istraživanja pokazuju da što ste duže u braku, češće ćete partnera gledati na negativan način, a to može da ima ozbiljne posledice.

Zato nastojte da partnerovo ponašanje, čak i kada vas nervira gledate na pozitivan način – kada vidite da je vaš suprug ostavio neoprane sudove u sudoperi, umesto da pomislite da je lenj, opravdajte ga time da je žurio na posao i nije stigao da ih opere.

Ljubite se

Oko 20 odsto bračnih parova se u periodu od 7 dana, poljubi NULA puta.

Foto/Pixabay/geraldfriedrich2

Ne zanemarujte ljubljenje jer istraživanja pokazuju da su parovi koji se i dalje redovno ljube, mnogo zadovoljniji vezom i osećaju manje stresa.

Slavite i male pobede

Važno je kako reagujete na bitne stvari koje se dešavaju vašem partneru. Ukoliko je reakcija blaga ili nikakva sa vaše strane, vaš partner će biti razočaran i njegovo nezadovoljstvo će samo rasti.

Zato naredni put, svaku pobedu, makar i malu, proslavite bar odlaskom na večeru i na taj način pokažite vašem partneru koliko cenite njegova ostvarenja.

Foto/Pixabay/이리나 김

Izrazite zahvalnost

Bez obzira što su u braku, supružnici cene kada druga strana izrazi zahvalnost za ono što rade. Ne prihvatajte stvari zdravo za gotovo i koristite svaku priliku da izrazite svoju naklonost i zahvalnost.

Budite uzbuđeni kada se ponovo vidite

Ako ste odvojeni neko vreme, pokažite radost kada se ponovo vidite. Osim što ćete obradovati partnera, na taj način učvršćujete međusobnu povezanost.

Govorite: MI, a ne JA

Jedan od najboljih načina za jačanje veze je stvaranje jedinstvenog fronta – važno je “mi” a ne “ja”. Nisu bitne dve odvojene individue, već vas dvoje zajedno.

Foto/Pixabay/ debowscyfoto

Radite male stvari

Bez obzira koliko bile trivijalne, sitne stvari koje radite zbog partnera će njemu pokazati koliko vodite računa o njemu, kao i da vam je bitno da on bude srećan.

Pokažite im da su oni vaš prioritet

Ne odbijate partnera kada želi da komunicira sa vama. Posvetite mu punu pažnju i slušajte šta ima da vam kaže. Na taj način ćete pokazati da vam je stalo, kao i da vam je vaša veza veoma važna.

 



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar