Naučite tehniku SVESNOG vođenja ljubavi: Kako da doživite najjači VRHUNAC u životu (VIDEO)

Ova tehnika traži neko vreme da se savlada, ali rezultat može da bude fenomenalan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Kasda sledeći put ne budete zadovoljni nakon vođenja ljubavi, možda je vreme da probate tehniku svesnog seksa.

Da, verovatno ćete pitati: Pa, zar svaki seks nije takav? Odgovor je: Ipak nije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prostim rečima, to je tehnika koja vam omogućava da se u potpunosti fokusirate na događanja u krevetu, i ne dozvolite bilo kakvim spoljašnjim mislima ili stresu, da vam poremete uživanje.

Dakle, svesno se fokusirate isključivo na stvari koje se dešavaju između vašeg partnera i vas.

Foto:Freepik/Racool_studio

Pojam svesnog seksa se pojavio još tokom šezdesetih godina prošlog veka, a brojna istraživanja su pokazala da je ova tehnika veoma efikasna u lečenju erektilne disfunkcije, prerane ejakulacije ili niskog libida.

Autorka Dijana Ričardson ističe nekoliko osnovnih koraka u tehnici svesnog seksa.

Kako se pripremiti za svesni seks?

Isključite mobilni, kompjuter i sve elektronske uređaje oko sebe. Pre samog seksa odvojite nekoliko minuta za pripremu. Ukoliko vam je glava puna razmišljanja o sutrašnjim obavezama, sednite i polako se opustite i probajte da iz mozga izbacite bilo šta što bi moglo da vas omete u seksu.

Foto: Freepik/lookstudio

Počnite sa opuštanjem mišića od glave prema dole. Naročitu pažnju posvetite delovima tela koji su i dalje napeti.

Vežbajte fokusiranje: duboko dišite i ispratite svaki udisaj kroz nos i izdah kroz usta. Posle nekog vremena će vam misli sigurno odlutati. Tada podsetite sebe: Diši! Posle izvesnog vremena ćete uspeti da posle nekoliko dubokih udisaja budete usmereni na trenutak u kojem ste, umesto da vam misli odlutaju.

Foto: Freepik/marymarkevich

Kako da ostanete svesni tokom seksa?

Prvo, držite otvorene oči i gledajte sve što se događa: Samo gledajte partnerovo lice, ruke koje vas miluju, odeću na podu, i osetite sve to. Svaki pokret koji napravite, učinite svesno – gledajte ruke koje se pomeraju, kožu vašeg partnera koju dodirujete i osetite kakav je to osećaj.

Drugo, idite polako. Nemojte žuriti sa predigrom ili vrhuncem. Prepustite se dugoj predigri sa milovanjem, poljupcima, masaži, bezobraznim rečenicama…

Foto: Freepik/lookstudio

Nastojte da što duže izbegavate položaj u kojem morate da ubrzate stvari i svršite. Kada budete savladali tehniku svesnog seksa shvatićete koliko ste ranije bespotrebno bili opterećeni mislima kao što su: Da li radim sve kako treba? Da li da stanem ili nastavim?

Takva razmišljanja ubijaju zadovoljstvo, i umesto toga usredsredite se na partnera, njegove reakcije i šta vam poručuju njegovi uzdasi.

Treće, zaboravite na orgazam. Prestanite da razmišljate o tome da vam je vrhunac glavni cilj i kako da što pre dođete do njega, budite prisutni u svakom trenutku, osećajte i gledajte sve što se događa.

Foto: Freepik/Racool_studio

Svaki put kada se fokusirate na postizanje orgazma – svog ili partnerovog, vratite fokus na vaša tela i ono što se sada događa. To je i dobra tehnika za rešavanje problema sa preranom ejakulacijom kod muškaraca ili teškoćama sa opuštanjem u seksu, kod žena.

Na ovaj način, možete da doživite najjači orgazam u životu.

Pogledajte video u kojem Dijana Ričardson objašnjava tehniku svesnog seksa:

 

Izvor: Objektiv.rs, The Sun

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar