Da li ste čuli za MUŠKI PMS: Upravo je to razlog zašto vas toliko žele ujutru!

Žene se sa hormonskim promenama suočavaju na svakih mesec dana, dan, ali, nisu u tome same

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ Racool_studio

Do sada se pms uvek vezivao za žene.

A sa pms – om ide i ona standardna priča: promena raspoloženja, razdražljivost, osetljivost na mirise, ukuse….

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, kako to obično biva, nekako se pravda uglavnom zadovolji na ovaj ili način. Žene kroz pms prolaze na svakih mesec dana, a muškarci, verovali ili ne, svaki dan.

Ipak, verujemo da ste sada potpuno zbunjeni, jer, kako to da muškarci imaju pms?!

Naime, određene studije su pokazale da i muškarci prolaze kroz hormonske promene, a to se zapravo zove iritabilni muški sindrom, navodi se na portalu Healthline.

Kako smo svi nekad robovi dešavanja u našem organizmu, neretko hormona, ta razliku od žena, muškarci u jednom danu prođu ceo ciklus.

Foto: Freepik/standret

Jutarnji deo ciklusa – nastup testosterona

Kad se muškarac ujutro probudi, njegov je testosteron na samom vrhuncu, što ga čini punim energije, fokusiran je, druželjubiv, takmičarski raspoložen i spreman za brzu reakciju.

Testosteron ga takođe čini sklonim ljutnji, što znači da sve što im inače smeta, ujutro im predstavlja najveću moguću provokaciju.

Osim toga, sav taj testosteron koji preplavi njegovo telo, pokreće ujedno i libido, što objašnjava zašto muškarci misle da je seks ujutro odlična ideja, bez obzira na jutarnji zadah ili činjenicu da partnerka ništa ne vidi, ne čuje, ni ne govori dok nije popila jutarnju kafu. Šalu na stranu, seks je jedina takva “timska aktivnost” za koju je raspoložen, upravo zbog visokog nivoa hormona koji ga tera na individualne aktivnosti.

Foto: Freepik/ cookie_studio

Popodnevni deo ciklusa – srednji nivo hormona

Iako još nije na svom dnu, tokom sredine dana, testosteron je u silaznoj putanji, te se nalazi na, može se reći, zlatnoj sredini.

Zbog toga je muškarac daleko spremniji na saradnju sa drugima i dogovor. Iako ga još drži energija od jutra, teško da će imati tako puno elana. Zanimljivo je kako je ovo i najbolje doba za muškarce da idu na ssastanke, jer su njegovi hormoni u ravnoteži, te neće ispasti niti previše dominantan, niti previše podređen.

Foto: Freepik/freepik

Večernji nivo testosterona – muškarac je gotovo žena

Ovo je deo dana u kom je nivo testosterona uverljivo najniži, a muškarac je u takvom stanju emotivniji, ranjiviji te “mazniji”. Veće su šanse kako će pristati da radi nešto što inače ne bi, ne nervira se toliko i oseća potrebu za bliskošću. Za sve one sklone manipulacijama, ovo je definitivno najbolje doba, da traže od partnera usluge ili da dobiju željenu potvrdu na određenu temu.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr, healthline.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar