Želite LJUBAV kao iz BAJKE? Evo koji Dizni par bi stvarno živeo srećno i zadovoljno do kraja života

Psiholozi su ušli u problematiku veza iz crtanih filmova i ne, nije baš sve tako "ružičasto" kao što se čini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/HGreen494

Bio jednom jedan princ

I bila jednom jedna princeza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A obavezno, mora da se nađe i neka zlica, čarobnjak, zla maćeha ili veštica. I naravno, moraju da ih pobede, a “hepi end” – pa to se valjda podrazumeva.

Generacije i generacije dece, odrasle su na Dizni klasicima i odrastaće i dalje. I normalno je da svi mi negde, barem potajno, ili makar u jednom trenutku svog života, poželimo tu ljubav iz bajke, sa srećnim krajem, gde je sve ružičasto, ptice pevaju, miševi kolo vode (kao i druge životinje, a uz to i sviraju), a svi negativci dobiju zasluženo, ali… ipak živimo u realnom životu, a ne crtanom filmu, pa priča ne ide tako jednostavno.

Psiholozi su za portal Bright Side, analizirali neke od najpoznatijih Dizni parova i uradili procenu, ko bi od njih zaista mogao imati brak iz snova, a čija bi se priča najverovatnije završila razvodom.

Garantujemo da će vas neki zaključci iznenaditi:

Ana i Kristof, Ledeno kraljevstvo (Frozen)

Ženski lik: Ona je princeza kraljevstva. Puna je života, smešna, odgovorna i uvek spremna da pomogne drugima. U prvom delu filma bila je naivna, upada u nevolje sa porodicom. Ana uspeva da prevaziđe ovu nevolju i uči na svojim greškama. I iako misli da je njena sestra Elsa mrtva (Frozen 2), ovo joj nije slomilo duh. Spremna je na sve da pomogne drugima.
Muški lik: On je jednostavan, ali ljubazan momak i zaista voli prirodu. Izgleda pomalo neotesano, ali u stvarnosti je jak, iskren i odan. Veći deo svog života proveo je ne komunicirajući sa drugim ljudima i navikao je se uzda samo u sebe. Takođe može biti pomalo mrzovoljan, lenj, pa čak i sebičan ponekad, ali iza svih njegovih mana stoji dobro srce.
Zajedno: Kristof će biti veoma pouzdan za Anu. Ne može da joj pomogne oko važnih pitanja, ali njegova emocionalna podrška i vera pomoći će joj kada joj to zatreba. Sa druge strane, Ana može da usmeri i inspiriše Kristofa.
Predviđanje: Velike su šanse da će zaista biti “srećni do kraja života”.

Zlatokosa i Judžin, Zlatokosa (Tangled Ever After)

Ženski lik: Ona je princeza sa magičnim moćima, koju je otela zla veštica. Ljubazna i vesela, iako su joj čitav život i interakcija sa spoljnim svetom zaista bili ograničeni. A jedina osoba sa kojom je mogla da komunicira je njena maćeha. Zlatokosa je zaista lik iz bajke. Obična osoba u ovoj situaciji bi najverovatnije imala socijalnu anksioznost ili bi imala Stokholmski sindrom.
Muški lik: On je lopov, lažov i šarmantan momak. Judžin ima stvarni razlog da bude takav – ima san. A Zltokosina nevinost i naivnost, guraju ovog šarmantnog lopova da ostvari svoj san. Ali na kraju, Judžin sluša svoje srce i čini pravu stvar.
Zajedno: Već su dokazali da će mnogo žrtvovati jedni za druge. A čak i činjenica da su im se snovi ostvarili i da će živeti jednostavnim, srećnim životom, ne znači da će njihov brak biti uništen rutinom. Zajedno će pronaći novi san i cilj i trudiće se da ga ostvare.
Predviđanje: Zauvek će ostati zajedno.

Tijana i Navin, Princeza i žaba (The Princess and the Frog)

Ženski lik: Ona je devojka koja ima ogroman san. Ništa joj ne može uništiti strast. Tiana je spremna da neumorno radi, jer shvata da sve to čini, kako bi poboljšala svoj život i postigla svoj cilj.
Muški lik: On je princ i lenj čovek. Ne razume vrednost života. I iako mu Tiana otvara oči, vidi se da on zaista ne razume da se ne može sve rešiti snagom, novcem ili magijom.
Zajedno: Najverovatnije će se razići. Navin će se uskoro umoriti od toga da bude pored poslovne žene. A Tiana je previše orijentisana na ciljeve i odgovorna da bi jednostavno otišla negde zajedno u avanturu. Oni su veoma različiti i kada njihova osećanja postanu slabija, neće moći da se oslone jedno na drugo.
Predviđanje: Razvešće se kroz par godina, uz obostrani pristanak.

Pepeljuga i princ, Pepeljuga (Cinderella)

Ženski lik: Vredna je i strpljiva. Ona misli da će sve njene nevolje i poteškoće jednostavno nestati same od sebe, što verovatno nije najpametnije. Ali ovo je bajka, pa zahvaljujući magiji i sreći, sve uspeva.
Muški lik: Razmažen je i odsutan. Da nije bilo izgubljene cipele, ne znamo kako bi on tražio, našao i identifikovao Pepeljugu. Ali ipak je uložio prilično napora da je pronađe. Tipičan je princ: sve želi trenutno.
Zajedno: Definitivno su loš par. Princ je previše impulsivan i veća je verovatnoća da će ignorisati probleme u vezi, umesto da pokuša da ih reši. Pepeljuga je previše stidljiva da bi razgovarala o svakodnevnim pitanjima, pa će se i dalje nadati da će se stvari same rešiti.
Predviđanje: Definitivno će imati problema, ali dogodiće se kasnije u vezi. Pepeljuga će se zatvoriti u sebe, razočarana i tada niko neće moći da joj pomogne. A princ će uskoro naći ljubavnicu ili se čak razvesti od Pepeljuge.

Ariel i Erik, Mala Sirena (The Little Mermaid)

Ženski lik: Iskrena je, naivna, nije navikla da razmišlja o tome do čega mogu da dovedu njeni postupci. Takođe je vrlo impulsivna: svideo joj se princ, pa mora da ga dobije, a ne brine se šta se dešava sa njenim ocem, njenim podanicima, ali i sa njom samom, kada stigne na kopno – o kom ona ne zna ništa. U stvarnom životu ovaj lik ne bi živeo dugo.
Muški lik: Voli avanture, nije previše pametan i ne oseća se odgovornim za svoje carstvo. Čuo je ovaj glas misteriozne devojke koja ga je spasila i spreman je da je odmah oženi.
Zajedno: Oboje su sanjari i ne mogu da se nose sa svojim problemima. Erik će krenuti na put, a Ariel će ga pratiti. Ali ne možemo biti sigurni da će njihova veza trajati dugo.
Predviđanje: Postoje 2 mogućnosti. Ili će živeti zauvek srećno, jer nijedno od njih nije pametno, ili će uskoro prekinuti jer ne znaju mnogo jedno o drugomde. I Erik će se najverovatnije umoriti od Ariel.

Bel i princ, Lepotica i Zver (Beauty and the Beast)

Ženski lik: Belin otac je pronalazač koji nije baš uspešan, ali zaista voli svoju ćerku. Što se tiče Bel, iako je dobro obrazovana, ona ne može da pronađe nijednog prijatelja i više voli knjige umesto direktne komunikacije. Zaista joj je zasmetala pažnja najpopularnijeg momka u njihovom selu i bila je spremna da učini sve za svog oca.
Muški karakter: Loše je naravi, vrlo je neposredan i impulsivan. Nije znao šta je saosećanje i ljude je ocenjivao po njihovom izgledu, zbog čega je pretvoren u čudovište. Da bi skinuo prokletstvo, morao je da pronađe devojku koja bi volela njegovu ličnost, a ne izgled. Nije nameravao da promeni svoj život dok nije upoznao Bel.
Zajedno: Veže ih samo prokletstvo. Čini se da je Bele više impresionirala prinčeva biblioteka, nego koliko je pokušavao da postane čovek za nju. Princ će je i dalje voleti, ali Bel bi uskoro mogla postati vrlo dosadno i tražiće avanture o kojima je oduvek sanjala.
Predviđanje: Postoje 2 moguće opcije. Ili će Princ svuda slediti njegovu ljubav i oni će živeti celi život zajedno, ili će Bel shvatiti da avanture želi više od ljubavi i uskoro će napustiti princa.

Šrek i Fiona, Šrek (Shrek)

Ženski lik: Ona je princeza koja čeka princa ili viteza u kuli, sanjajući o ljubavi. Ne zna mnogo o stvarnom svetu. I ima prokletstvo koje je pretvara u čudovište kad padne noć. Veoma je aktivna i snažna, ali ima nisko samopoštovanje zbog svog izgleda. Samo zahvaljujući drugom džinu shvata da izgled nije sve.
Muški lik: Dosadan je i vuk samotnjak. Takođe je prilično osetljiv, krije se pod maskom “Ne treba mi niko”, i deluje tvrdoglavo i sebično. Nije ga zanimalo ništa osim njegove kuće i nije nameravao ništa da promeni u svom životu. Otišao je da traži Fionu jer je želeo povratak svog doma, ali onda se zaljubio i shvatio da mu dom nije najvažnija stvar u životu.
Zajedno: Odlični su jedno za drugo. Svako pronalazi stvari u ovom odnosu koje su im potrebne i prihvataju se onakvima kakvi jesu. Sve svoje probleme rešavaju uspešno, uprkos svim sumnjama koje imaju.
Predviđanje: Uvek će biti zajedno.

Aladin i Jasmin, Aladinova čarobna lampa (Aladdin)

Ženski lik: Ona je princeza u zlatnom kavezu, želi da živi samostalno i želi sama da donosi odluke. Tvrdoglava je i ne želi da radi kako joj se kaže. Delimično je kriv njen otac: bio je previše zaštitnički nastrojen, što nikada nije dobro. Ona samo zna kako je živeti u palati, a njen otac ni ne primećuje probleme koje je stvorio Džafar. Ali Jasmin preuzima kontrolu nad svojim životom i menja ga nabolje.
Muški lik: On je lopov jer mora biti. Odrastao je na ulici i morao je da se bori za opstanak. Aladin nije izgubio osećaj ljubaznosti, što je dugoročno bilo dobro za njega. Nije baš pun samopouzdanja, zbog čega ne može da veruje da bi devojka poput Jasmin mogla da ga voli, jer on nema šta da joj ponudi.
Zajedno: Odlični su jedno za drugo. Aladin će uputiti Jasmin u drugu stramnu života koji nikada ranije nije videla, a ona će ga podsetiti da u životu postoje bolje stvari od novca.
Predviđanje: Zauvek će ostati zajedno.

A šta vi kažete? Da li se slažete sa procenama psihologa?

Pišite nam u komentarima.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar