SRBI NA HOLIVUDSKI NAČIN

OVI holivudski glumci glumili su Srbe i pričali srpski jezik, a neki od njih našu zemlju baš VOLE…

Često nam pružaju podršku i imaju lepo mišljenje o nama...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP

Mnogi uspešni holivudski glumci imali su priliku da glume Srbe u popularnim filmovima i da izgovore neku rečenicu na srpskom jeziku. Iako neki od njih ne znaju gotovo ništa o našoj zemlji, drugi prema njoj gaje simpatije i pružaju nam javnu podrku kad god za to imaju priliku.

Foto: James McCauley / Shutterstock Editorial / Profimedia

U najskorije vreme, zahvaljujući reditelju Emiru Kusturici, imali smo priliku da gledamo zanosnu lepoticu, Moniku Beluči, kko glumi srpsku devojku sa sela u filmu “Na mlečnom putu”. Ona je tada istakla i da je izuzetno teško savladati srpski jezik, ali joj je to na kraju pošlo za rukam, makar onoliko koliko joj je bilo potrebno za ulogu u ovom filmu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Youtube/Printscreen/ Cinematheia

Priliku da glumi Srbina imao je i legendarni pevač Dejvid Bouvi, koji je udahnuo dušu Nikoli Tesli u filmu “Prestiž”, u kom su glavne uloge imali Kristijan bejl i Hju Džekmen. Iako nije izgovorio nijednu rečenicu na srpskom jeziku, Bouvi se potrudio da verno dočara izgovor engleskog sa srpskim akcentom, a za svoju ulogu dobio je samo pozitivne kritike. Slavni pevač tada je rekao da ga je Teslin rad dosta zainteresovao i da ga je mnogo istraživao kako bi što vernije odigrao ulogu.

Ko su najbolji srpski glumci? Evo šta misle stranci

U filmu “Sezona ubijanja” Džon Travolta je glumio Srbina i izgovorio nekoliko rečenica na našem jeziku. On je tu tumačio vojnika Emila Kovača koji traži osvetu, ali su kritike na njegovu ulogu bile prilično loše.

Nikol Kidman i Džordž Kluni tumačili su glavne uloge u filmu “Mirotvorac”, čija radnja se odvija na području Bosne i Hercegovine. Tu je glumac Marčel Jurneš glumio Srbina Dušana Gavrića, koji je bio glavni negativac.

Foto/Printscreen/YouTube

Najveće iznenađenje možda je bio slavni Leonardo Dikaprio, koji je 2000. godine u filmu “Plaža” izgovorio čuvenu rečenicu: “Sutra ću putovati mnogo milja biciklom” na srpskom jeziku.

Foto: Printscreen/Youtube

Jedan od najvećih ljubitelja naše zemlje među holivudskim facama, svakako je slavni Robert de Niro. On nije imao priliku da glumi Srbina na malim ekranima, ali je još kao student boravio u našoj zemlji koja ga je tada opčinila i često ističe da se oseća kao Srbin. Ima želju da snimi dokumentarni film o Srbiji, a svima je već poznato da je ćerci dao ime Drina jer su on i njegova supruga čitali roman “Na Drini ćuprija”, dok je ona bila u drugom stanju. Uz to, De Niro je veliki prijatelj i sa teniserom Novakom Đokovićem i često ga podržava na mečevima.

Preko laži do zvezda: Ovi glumci su lagali kako bi dobili uloge

“Pitaju me zašto volim Srbe? Ko zna, možda imam neke pretke iz Srbije, pa zbog toga”, rekao je on jednom prilikom, piše Blic.

Šeron Stoun
Tanjug/AP/Chris Pižello/Invision

Da vole našu zemlju više puta su javno pokazali i Šeron Stoun, Džoni Dep i Majkl Daglas.

“Rođena sam u Midvilu, u blizini Pitsburga. U komšiluku su stanovali i Milica i Dušan. Moji roditelji Džo i Doroti poreklom su iz Irske, a njihovi Milorad i Milunka iz Srbije. Družili su se i zajedno radili u obližnjoj fabrici smole i lepka”, rekla je jednom Šeron, prenosi pomenuti medij.

Kako se navodi, upravo je pomenuta komšinica Milica nagovorila Šeron da se prijavi za takmičenje za Mis, odakle je krenula njena uspešna karijera. Glumica je rekla i kako su Dušan i Milica najzaslužniji za to što se njen rođeni brat iščupao od droge, piše Blic.

Foto/Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Džoni Dep je više puta boravio u Srbiji, naučio je par naših reči, a igrao je i uz domaću muziku.

“Slavio sam Srpsku novu godinu, ali i navikao da se sa Srbima pri pozdravljanju ljubim tri puta! Posebno mi se sviđa što držite do tradicije i što imate mnogo dobrih i ponosnih ljudi. Naravno, šljivovicu obožavam”, rekao je Dep kada je boravio kod Emira Kusturice na Mećavniku.

U filmu “Dvaput rođen”, čija je priča smeštena u Sarajevu, glavnu ulogu igra Penelope Kruz, a uz nju i neki jugoslovenski glumci poput Mire Furlan, Branka Đurića i drugih.

Oni su legende, ali ih niko ne zna: Evo ko su glumci koji daju glas Simpsonovima (FOTO+VIDEO)

U mnogim holivudskim ostvarenjima spominju se Srbi i Srbija, često u ne baš najboljem svetlu. Tako je na kraju popularne serije “Bouns” jedan od najvećih negativaca na kraju Srbin, a kroz sve sezone provlači se priča o Srbinu negativcu kog je glavni junak upoznao u ratu na Kosovu.

Inače, Dejvid Borijanaz, koji je glumio glavnog junaka u seriji “Bouns”, agenta Silija Buta, prošle godine je u Beogradu snimao neke epizode serije “SEAL tim”, u kojoj poznati glumac Rubi Dobrev glumi agenta srpskog porekla.

Srpski pasoš imaju glumci Ralf Fajns i Stiven Sigal.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar