Oni su legende, ali ih niko ne zna: Evo ko su glumci koji daju glas Simpsonovima (FOTO+VIDEO)

Ko su zaista Homer, Mardž, Lisa, Bart i Megi?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

“Simpsonovi” su najpoznatija animirana porodica koju svi obožavamo. Animirana serija je sada već doživela kultni status, a nove epizode i dalje izlaze, a izgleda da ne planiraju da se zaustave.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Crtana serija je nastala kao deo “Trejsi Ulman Šoua”. Čuvena Trejsi je prvobitno davala glas liku Mardž. Međutim, ubrzo je serija postala entitet za sebe, a animacija je počela bolje da izgleda. Prva epizoda je emitovana 17. decembra 1989. godine. Iako su generacije odrasle uz Simpsonove malo ljudi zna ko su glumci koji pozajmljuju glas glavnim junacima, niti kako oni igledaju.

Upoznajte glumačku ekipu ove animirane serije:

Homer Simpson

Foto/Printscreen/Youtube

Homeru glas daje američki glumac i komičar Den Kastalaneta. Četiri puta je dobio nagradu Emi za svoj rad. Takođe, pored Homera daje glas mnogim sporednim likovima u seriji, poput gradonačelnika i klovna Krastija.

Bart Simpson

Foto/Printscreen/Youtube

Najveće iznenađenje među glumačkom ekipom je Nensi Kartrajt koja daje glas Bartu. Ova američka glumica se godinama pre Simsonova bavila davanjem glasa animiranim likovima. Na početku snimanja serije joj je bilo zabranjeno da daje intervjue, nisu želeli da publika sazna da je Bart žensko. Nensi daje glas i Nelsonu Mancu, Kerniju i favoritu fanova – Ralfu Vigamu.

Lisa Simpson

Foto/Printscreen/Youtube

Jardli Smit je glumica francuskog porekla koja je podarila glas Lisi Simpson. Miljenica je publike i u seriji samo daje glas Lisi.

Mardž Simpson

Foto/Printscreen/Youtube

Džuli Kaner je Mardž. Ova američka glumica je jedna od retkih u seriji koja ne mora da menja svoj glas kako bi zvučala više kao Mardž. Ona takođe daje glas Peti i Selmi Buvije.

Flanders/Gospodin Berns

Foto/Printscreen/Youtube

Hari Širer je prvobitno počeo da daje glas Nedu Flandersu. Sada, takođe, daje glas Gospodinu Bernsu. Takođe tumači i Simora Skinera, direktora škole.

Mo

Foto/Printscreen/Youtube

Hank Azarija je najpoznatiji glumac od svih u glumačkoj ekipi. Igrao je u bronjim filmovima i serijama, a domaća publika ga najbolje pamti kao Fibinog dečka u “Prijateljima”. Dao je glas više od 160 likova u “Simsonovima”, a najpoznatiji su šanker Mo i  prodavac Apu.

Milhaus

Foto/Printscreen/Youtube

Glumica Pamela Hajden daje glas Milhausu. Pored Bartovog najboljeg prijatelja ona igra i Džimba Džounsa i Roda Flandersa.

Megi Simpson

Znamo da Megi još uvek ne govori. Međutim, tokom serije je ipak izgovorila nekoliko reči. Njenu prvu reč – “tata” je izgovorila legendarna Elizabet Tejlor.  Kasnije joj je glas na kratko pozajmila Džudi Foster.

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar